SUPER MARKET ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
DHL
ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

Έκθεση με μπαϊράκια, παντιέρες και φλάμπουρα στο βουλευτικό Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:20:00 μ.μ. | |
Μπαϊράκια, παντιέρες και φλάμπουρα στο βουλευτικό Ναυπλίου
Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Ορίζοντας Γεγονότων» και ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με τον τίτλο: «Τα Μπαϊράκια» από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου 2021.
Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30  Σεπτεμβρίου 2021 στο Βουλευτικό, παρουσία της Προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ Μαρίας Ράλλη και μελών του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ.
Η καλλιτεχνική οργάνωση της έκθεσης  ανήκει στην Μάγδα Μάρα και σε αυτήν εκτίθενται έργα σε πανί τα οποία έχουν αναφορά στα προεπαναστατικά σύμβολα του αγώνα των Ελλήνων, πρώτες σημαίες, λάβαρα, μπαϊράκια. 
Ειδικότερα τα μπαϊράκια, προεπαναστατικά πολεμικά σήματα αναγνώρισης, που συσπείρωναν στη βάση τους ανθρώπινες επιδιώξεις για ελευθερία, έμεναν σαν ανοιχτό βιβλίο να μας διδάσκουν ιστορία.
Το ορατό κάλεσμα που ανέμιζε σε βουνοκορφές και θάλασσες, δίνει και σήμερα ένα όραμα προσωπικής ελευθερίας σε καλλιτέχνες και αφορμή για δημιουργία.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αγγέλου Κωνσταντίνος, Αλεξιάδης Αναστάσιος, Αλεξοπούλου Γιάννα, Αλιγιζάκη Κίρα, Αρχοντάκη Ειρήνη, Βαθειανάκη Χρυσή, Γαβριλιάδης Ανδρέας, Γεωργιάδου Ισμήνη, Δάρας Οδυσσέας, Ευθυμίου Τζίμης, Ζολώτα Μαριλένα, Ζουρούδης Δημήτρης, Κεχαγιά Ελισσάβετ, Κουλοβασιλοπούλου Μαρία, Λαμπρινός Νίκος, Μάρα Μάγδα, Μουρσελά Κλεοπατρα, Μπίτζος Μανώλης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μπονάτσου Ισμήνη, Πανταζή Δέσποινα, Παπαδοπούλου Όλγα, Παπανικολάου Ελένη, Πυτικάκη Ελευθερία, Σιδηροπούλου Σοφία, Σκαρλάτος Γιάννης, Σοφρά Βασιλική, Σταθογιάννης Ιωάννης, Τσουματίδου Στέλλα, Φερεντίνου Αμαλία, Χαλιδάς Παλαιολόγος, Χαμαλίδου Φωτεινή, Χαραλαμπίδου Κίκα, Χατζηστεφάνου Άννα Μαρία, Χουρχούλης Γιώργος, Vissers Wilma.
Το Σάββατο το απόγευμα στα πλαίσια της έκθεσης στην αίθουσα του Βουλευτικού θα πραγματοποιηθεί ημερίδα όπου θεωρητικοί θα μιλήσουν για την ελευθερία σε όλες τις εκφάνσεις της και η οποία θα πλαισιωθεί από μουσικό σχήμα.
Το πρόγραμμα της ημερίδας:

Σάββατο 2 Οκτωβρίου. Ώρες:19: 30
Τίτλος: "Σε γνωρίζω;"


Θέμα: Η Ελευθερία τότε και τώρα.

Ομιλίες:

-"Από την καρδιά στο πανί και το κοντάρι... μέρες Επανάστασης".
Σημαίες που σηκώθηκαν στο Ανάπλι 1821 _ 1833
Τόλης Κο'ΐ'νης. Συγγραφέας, Καθηγητής Μαθηματικών στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου

-"Η Έννοια της Ελευθερίας στην Εποχή της Ανθρωπόκαινου".
Φαιη Τζανετουλάκου, Δρ. Ιστορικός Τέχνης, μέλος της AICA Hellas

-"Η Ελευθερία ως φυσική νομοτέλεια".
Κώστας Μανδηλάς, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

-" Υποθηκευμένη ή ανυπόθηκη Ελευθερία; Το διαρκές αίτημα της Εθνικής Ανεξαρτησίας". Γιώργος Κατεμής, Εκπαιδευτικός, Φιλόλογος στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δυτ. Αθήνας.

-"Η Ελευθερία μέσα από την Τέχνη".
Έφη Μιχάλαρου, Δημοσιογράφος Κριτικός Τέχνης, Επιμελήτρια.

-Μουσικό πρόγραμμα: Παραδοσιακή Χορωδία Σπάτων: "Μελωδική Κιβωτός". Παραδοσιακά και τραγούδια του Αγώνα.

Συμμετέχουν: Η «Πανμεσογειακή Παραδοσιακή Χορωδία, η Μελωδική Κιβωτός» με έδρα τα Σπάτα. Διδασκαλία – Δ/νση Χορωδίας: Κων/νος Παπαχριστοδούλου, Καθηγητής Μουσικής. Μονωδίες: Γρηγόρης Κακούρης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Ορχήστρα: Ιάκωβος Καλλιακμάνης, κλαρίνο. Γιάννης Καλλιακμάνης, λαούτο. Διονύσης Καλλιακμάνης, κρουστά.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ