ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Αργολίδα: Ημέρα εθνικής μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας στη Νέα Κίο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:17:00 π.μ. | | | |
Αργολίδα: Ημέρα εθνικής μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας στη Νέα Κίο (βίντεο)
Εκδήλωση τιμής στα πλαίσια της ημέρας εθνικής μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (14 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στη Νέα Κίο Αργολίδας.
Ο εορτασμός είχε σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. 
Ο εορτασμός διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητας Αργολίδας ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αργολίδας Ι. Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι. Μαλτέζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δ. Σχοινοχωρίτης,  ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Σκούφης, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κ. Ρούτουλας, εκπρόσωποι του Στρατού,της Αστυνομίας, του Λιμενικού κα.
Το πρωί στον Ιερό Ναό "Θεομάνας Οδηγήτριας" τελέσθηκε Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον εφημέριο του Ναού π. Δημοσθένη Γάτσιο , υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και ομιλία από τον κo Μπουμπάρη Νικόλαο, Φιλόλογο – 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.
Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο Ηρώων» παραπλεύρως του Ιερού Ναού «Θεομάνας» από μαθητές σχολείων της Νέας Κίου, τις πολιτικές αρχές του Νομού και τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ