ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Εξόρμηση για μανιτάρια από τη Βουνοπαρέα Αργολίδας στο δάσος της Ζαρούχλας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 π.μ. | | |
Εξόρμηση για μανιτάρια από τη Βουνοπαρέα Αργολίδας στο δάσος της Ζαρούχλας
H Βουνοπαρέα Αργολίδας συμμετέχει στην 1η Μανιταρογιορτή Αγ.Βαρβάρας Νωνάκριδας που διοργανώνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος.


Μονοήμερη εξόρμηση στο μαγευτικό δάσος της Ζαρούχλας το Σάββατο 02/10/2021. Με την καθοδήγηση και την βοήθεια κορυφαίων ειδικών στο είδος του μανιταριού, θα ανακαλύψουμε που κρύβονται αλλά και τι κρύβουν τα μανιτάρια.

Το Φθινόπωρο τα βουνά γεμίζουν με βωλίτες, πλευρώτους, αμανίτες του Καίσαρα, λακτάριους και την ιδιαίτερη και σπάνια τρούφα.

Θα περπατήσουμε στο ξεχωριστό δάσος της Ζαρούχλας, μια αρκετά μεγάλη δασική έκταση του νομού Αχαΐας από μαύρη πεύκη, ελάτη, καστανιές και πουρνάρι. Επίσης στο δάσος αυτό αν είμαστε τυχεροί ίσως δούμε κάποια είδη από την πλούσια πανίδα της περιοχής και ειδικότερα είδη αρπακτικών, με σημαντικότερα το όρνιο (Gyps fulvus) - η μόνη αποικία στην Πελοπόννησο - το χρυσαετό (Aquila chrysaetos), το φιδαετό (Circaetus gallicus), τα γεράκια πετρίτης (Falco peregrinus) και το κιρκινέζι (Falco naumanni).

Δύο χαρακτηριστικά ποταμίσια πουλιά είναι ο νεροκότσυφας (Cinclus cinclus) και ο διερχόμενος από την περιοχή ποταμότρυγγας (Actitis hypoleucos).

Αναλυτικό πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση από το Ναύπλιο με λεωφορείο στις 06:00 και από την λαϊκή αγορά Άργους στις 06:30. Προορισμός μας η Αγ.Βαρβάρα Νωνάκριδας όπου στις 09:30 θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας. Μετά από περίπου τρείς ώρες περιήγησης στο πυκνόφυτο δάσος επιστρέφουμε στην πλατεία του χωριού όπου θα συμμετάσχουμε σε σεμινάριο ταυτοποίησης μανιταριών.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε γεύμα που θα έχει ετοιμαστεί από σεφ και ειδικό μανιταριών που θα περιλαμβάνει κριθαρότο μανιταριών, ομελέτα μανιταριών, τρούφα, σαλάτα και κρασί.

Πληροφορίες διαδρομής:
Η διαδρομή που θα κινηθούμε έχει καθαρά ανιχνευτικό χαρακτήρα ώστε να έχουμε την δυνατότητα να συλλέξουμε τα μανιτάρια. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 όπου σημαίνει πως μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με καλή όμως φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Απαραίτητος εξοπλισμός:
Πεζοπορικά μποτάκια ή στιβαρά αθλητικά παπούτσια, κατάλληλη ενδυμασία, σακίδιο πλάτης, μπατόν, καπέλο, fleece, προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ), ατομικό φαρμακείο, σνάκ (μπάρες δημητριακών - σοκολάτες - ξηρά τροφή), υδροδοχείο (1,5 lit), σακούλα απορριμmάτων.
Επίσης θα χρειαστούμε ένα μικρό μαχαίρι, ένα καλαθάκι και 2-3 χαρτοσακούλες για τη συλλογή των μανιταριών.

Πληροφορίες:
Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία για τον COVID-19, μάσκα, αντισηπτικό, αποστάσεις και το όριο πληρότητας του λεωφορείου θα τηρηθούν σχολαστικά.
Για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα θα χρειαστεί η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Για δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6972705070 - Σπύρος Τότσικας!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ