ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Τρία βραβεία για το Νοσοκομείο Αργολίδας - Ν.Μ. Άργους στα Healthcare Business Awards 2021 (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:23:00 π.μ. | |
Τρία βραβεία για το Νοσοκομείο Αργολίδας - Ν.Μ. Άργους στα Healthcare Business Awards 2021
Με μεγάλη συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2021, όπου το Νοσοκομείο Αργολίδας και η Νοσηλευτική Μονάδα Άργους απέσπασε τρια βραβεία.

Το Νοσοκομείο Αργολίδας και η Νοσηλευτική Μονάδα Άργους βραβεύθηκε στην Ενότητα Κοινωνική Ευαισθησία με το χρυσό βραβείο, για την "Ενεργοποίηση Εθελοντών Νοσηλευτών και Μαίων για τη Διαχείριση της Πανδημίας", το αργυρό στην ίδια κατηγορία, για  τις "Ομάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης", ενώ έλαβε και το άργυρο βραβείο στην ενότητα, Δράσεις Πρόληψης / Έγκαιρης Διάγνωσης για την "Λειτουργία Ιατρείου Ελέγχου Παιδικού Βάρους σε επαρχιακό νοσοκομείο και η προσφορά του στον ευαίσθητο παιδιατρικό πληθυσμό"

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε με επιτυχία για 6η χρονιά από την Boussias και το Health Daily. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν φέτος ο Ακαδημαϊκός και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Λουκάς Παπαδήμος.


Περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν στο Κελλάρι Παπαχρήστου στην Παιανία για να τιμήσουν τις καλύτερες εκφάνσεις της προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία, για τη χρονιά που πέρασε. Οι βραβεύσεις φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ένα μεγάλο μέρος των δράσεων αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα, η οποία απένειμε και τις τιμητικές διακρίσεις. Από το υπουργείο Υγείας επίσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Η υπουργός κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όσους βραβεύτηκαν, αλλά και σε όλους όσους δουλεύουν για το σύστημα υγείας, για τους ανθρώπους, για τα καινούργια φάρμακα, όσους εργάζονται στην έρευνα και καινοτομία, στην παροχή υπηρεσιών υγείας, και να τους υποσχεθώ ότι ως υπουργείο Υγείας θα βρισκόμαστε κοντά τους, στηρίζοντας κάθε προσπάθειά τους».

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η σημερινή τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business αποτελεί το επιστέγασμα ενός θεσμού που καθιερώθηκε με σκοπό να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρόσωπα, υγειονομικούς οργανισμούς, επιχειρηματικούς φορείς, ερευνητικά ιδρύματα, καθώς άλλους οργανισμούς –δημόσιους ή ιδιωτικούς– που με το έργο τους συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία και τη βελτίωση της Υγείας». Και πρόσθεσε: «Η αξιολόγηση των 160 προτάσεων που υποβλήθηκαν και η επιλογή των βραβευθέντων πραγματοποιήθηκε από Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 25 διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές, προέδρους ή ανώτατα στελέχη εταιρειών και οργανισμών –δημοσίων και ιδιωτικών– με επιστημονικές γνώσεις και επαγγελματικές δραστηριότητες στους τομείς της ιατρικής, της βιολογίας, της παροχής υπηρεσιών υγείας, καθώς και της παραγωγής φαρμακευτικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων». «Συγχαίρω θερμά τους βραβευθέντες για τα επιτεύγματά τους και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνέχιση και ανάπτυξη του σημαντικού και καινοτόμου έργου τους», κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Αναλυτικότερα, το τιμητικό βραβείο «Για την καθημερινή άρτια και έγκυρη επιστημονική ενημέρωση των ΜΜΕ, της επιστημονικής κοινότητας και του κοινού αναφορικά με την πανδημία Covid-19», απονεμήθηκε στον Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο, Πρύτανη ΕΚΠΑ και στους καθηγητές και ιατρούς της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, Ευάγγελο Τέρπο και Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, και στους επιστημονικούς συνεργάτες Ιωάννη Ντάναση-Σταθόπουλο και Πάνο Μαλανδράκη.

Τιμητικό βραβείο «Για τον επιτελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος Covid-19» απονεμήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, στον Ταξίαρχο Αρίστο Περρή, που ήταν ο Επικεφαλής της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Εμβολίων για τον Κορονοϊό, καθώς και στους Χρήστο Σέττα και Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, μέλη της επιτροπής Ασφάλειας Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων.

Τιμητικό βραβείο «Για τη Συνολική Διαχείριση των Υπηρεσιών Υγείας της χώρας στην πανδημία» απονεμήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Κορυφαίος Οργανισμός Παροχής Υγείας αναδείχθηκε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (EKAB), Kορυφαία Φαρμακευτική Εταιρεία η Novartis Hellas, Κορυφαίο Νοσοκομείο το ΙΑΣΩ και Κορυφαίο Ερευνητικό Ίδρυμα το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές και κορυφαίες διακρίσεις, απονεμήθηκαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας, στην υποστήριξη των αιτημάτων των ασθενών, καθώς και στην προαγωγή της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

Χορηγός των Healthcare Business Awards 2021 ήταν ο Όμιλος Ευρωκλινικής.


Tα βραβεία και οι νικητές


Kορυφαία Φαρμακευτική Εταιρεία
Novartis Hellas

Κορυφαίο Νοσοκομείο
ΙΑΣΩ

Κορυφαίο Ερευνητικό Ίδρυμα
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Κορυφαίος Οργανισμός Παροχής Υγείας
Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (EKAB)

Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις
PLATINUM DEMO ABEE BIOMHXANIA ΦΑΡΜΑΚΩΝ: Είναι Ευθύνη ΜΑΣ

Ενότητα 1. Ανάπτυξη
Εξαιρετική Επιχειρηματική Επίδοση
GOLD Novartis Hellas: Προστιθέμενη αξία στην κοινωνία
Καινοτομία και νέες Τεχνολογίες
GOLD AstraZeneca: Innovation in Real World Evidence generation- The new era with the utilization of wearables and digital devices

Ενότητα 2. Κοινωνική Ευαισθησία
GOLD DEMO ABEE BIOMHXANIA ΦΑΡΜΑΚΩΝ: Είναι Ευθύνη ΜΑΣ
SILVER Novartis Hellas: Κοινωνικό αποτύπωμα Novartis

Ενότητα 3. Επικοινωνία
Τηλεόραση
GOLD Servier Hellas: Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!
Social Media
SILVER Servier Hellas: Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!
Ιntegrated marketing communications (IMC)
SILVER AMGEN Hellas: Γερά Οστά – Εκστρατεία ενημέρωσης για την οστεοπόρωση
BRONZE ABOUTNET – NUTRICIA: nutriciaprofessionals.gr

Επιχειρήσεις Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού

Ανάπτυξη
GOLD ProGnosis Biotech: Η νεοεισερχόμενη ελληνική εταιρία στο χώρο των κλινικών διαγνωστικών με τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης

Νοσοκομεία – Ιδιωτικές Κλινικές – Διαγνωστικά Κέντρα
PLATINUM ΓΝ Νοσοκομείο Νάουσας: Η πανδημία ως νοσοκομειακή επιχειρηματική ευκαιρία

Ενότητα 1. Ανάπτυξη

Εξαιρετική Επιχειρηματική Επίδοση
GOLD ΓΝ Νοσοκομείο Νάουσας: Η πανδημία ως νοσοκομειακή επιχειρηματική ευκαιρία

Υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού
SILVER Εργαστήρια MyLab & Leriva Diagnostics: Στρατηγική Συνεργασία Εργαστηρίων MyLab και Leriva Diagnostics

Στρατηγική συνεργασία για την διεθνοποίηση, την έρευνα, τα καινοτόμα προϊόντα ή ιατρικές υπηρεσίες
BRONZE Advanced Hair Clinics: Ιατρικός Τουρισμός – Ο στρατηγικός προσανατολισμός της Advanced Hair Clinics

Ενότητα 2. Καινοτομία / Πρωτοπορία

Καινοτόμος εξοπλισμός ή ιατρική υπηρεσία
GOLD Γ.Ν.Ν.Π “Άγιος Παντελεήμων” – Γ.Ν.Δ.Α. Η Αγία Βαρβάρα: Σύγχρονη Επεμβατική Ενδοσκόπηση
SILVER Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία σε παιδί με νωτιαία μυϊκή ατροφία
BRONZE ΙΑΣΩ Παίδων: Υπερσύγχρονο σύστημα νευροπλοήγησης για νευροχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά, StealthStation S8 με 3D real time απεικόνιση

Καινοτόμος μονάδα ή τμήμα νοσοκομείου / ιδιωτικής κλινικής ή διαγνωστικού κέντρου
GOLD Μονάδα Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου»: Προηγμένη κυτταρική θεραπεία με αντι-ιικά Τ- λεμφοκύτταρα στην Ελλάδα
SILVER Ευρωκλινική Αθηνών ΑΕ: Πιστοποίηση Μονάδας Εγκεφαλικών Ευρωκλινικής από τον European Stroke Organization
BRONZE Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Ειδικό Ιατρείο Σιαλενδοσκοπήσεων

Πρωτοπορία στην Επείγουσα Ιατρική
GOLD Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»: Προετοιμασία και Προσαρμογή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στην πανδημία covid-19
Πρωτοπορία στην Μαιευτική – Γυναικολογία – Τεχνητή Γονιμοποίηση
GOLD Institute of Life – ΙΑΣΩ: Το 1ο πλήρως εξοπλισμένο Εμβρυολογικό Εργαστήριο στην Ελλάδα με τεχνολογία 24ωρης παρακολούθησης όλων των Εμβρύων – Embryoscope Time Lapse Monitoring
SILVER Institute of Life: Εφαρμογή Συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)
BRONZE ΙΑΣΩ: Εξειδικευμένο Κέντρο Αντιμετώπισης Περιστατικών Διεισδυτικού Πλακούντα για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Πρωτοπορία στην Χειρουργική Αντιμετώπιση Παθήσεων
GOLD Ευρωκλινική Αθηνών ΑΕ: Πρωτοποριακή αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου με τη Χρήση νέας τεχνολογίας (Τρισδιάστατης ανασύστασης αγγειακών δομών και Augmented Reality) και ρομποτικής χειρουργικής για πραγματοποίηση εξατομικευμένων επεμβάσεων που αυξάνουν την επιβίωση έως και 17%
SILVER Minimally Invasive Orthopaedic and Sports Medicine Surgery Center MIOSMED: Μεταμόσχευση αυτόλογων βλαστοκυττάρων λίπους από λιποαναρρόφηση γόνατος για την αντιμετώπιση προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας αρθρώσεων
BRONZE Δρ. Φώτιος Α. Μητρόπουλος – Καρδιοχειρουργός Παίδων & Ενηλίκων: Λοιμώδης Ενδοκαρδίτιδα – Πόσες φορές αντέχει να χειρουργηθεί μια ανθρώπινη καρδιά?

Ενότητα 3. Κοινωνική Ευαισθησία

Κοινωνία
GOLD Όμιλος ΙΑΣΩ: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας"
GOLD Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας – Νοσηλευτική Μονάδα Άργους: Ενεργοποίηση Εθελοντών Νοσηλευτών και Μαίων για τη Διαχείριση της Πανδημίας
SILVER Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας – Νοσηλευτική Μονάδα Άργους: Ομάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης
BRONZE ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Πρότυπο Διαγνωστικό Εργαστήριο – Ν. Έβρου & Θράκης: Δράσεις ΕΚΕ με Όραμα την Αναβάθμιση Υγείας για Όλη την Κοινωνία
BRONZE ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center: Το Ερρίκος Ντυνάν στις εφημερίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για Νon-Covid περιστατικά
BRONZE Κλινική Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος»: Συνεισφορά της Κλινικής Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος» στην Κοινωνία

Δράσεις Πρόληψης / Έγκαιρης Διάγνωσης
GOLD Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας -Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων: Εφαρμογή τηλεϊατρικής σε κατοίκους με δυσκολία πρόσβασης λόγω Covid-19
SILVER Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας – Νοσηλευτική Μονάδα Άργους: Λειτουργία Ιατρείου Ελέγχου Παιδικού Βάρους σε επαρχιακό νοσοκομείο και η προσφορά του στον ευαίσθητο παιδιατρικό πληθυσμό
BRONZE Όμιλος ΙΑΣΩ: Συνεργασία του Ομίλου ΙΑΣΩ με τη Σύμπλευση
BRONZE Μονάδα Μαστού Θεραπευτηρίου Metropolitan: Η Διαχείρηση των Παθήσεων του Μαστού στην Εποχή της Πανδημίας COVID 19

Ενότητα 4. Περιβαλλοντική Eυαισθησία
GOLD Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού: Επίτευξη μείωσης των αποβλήτων μέσω της εφαρμογής μεθόδων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και πρακτικών ελαχιστοποίησης σε συνδυασμό με την ορθή διαχείριση των Επικίνδυνων αποβλήτων
SILVER Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο»: Διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων – Πληροφοριακό Σύστημα Εσωτερικής Ιχνηλασιμότητας
BRONZE "Μονάδα Πρασίνου" της Οργανικής Μονάδας Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης του Γ.Ν.Θ. "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"

Ενότητα 5. Ποιότητα Υπηρεσιών
GOLD Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού: Η επίδραση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και εργαλείου διαχείρισης καταγραφής παρεμβάσεων και λοιμώξεων στη μείωση των CLABSI
GOLD ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» ΝΠΔΔ: «Ανάπτυξη – Υλοποίηση εφαρμογών Πληροφορικής, για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών του Διατομεακού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και την παροχή σύγχρονων μέσων στην ενημέρωση προσωπικού και ασθενών»
BRONZE Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου»: Πιστοποιήσεις τεσσάρων (4) Εργαστηρίων Αιματολογικού Τμήματος με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας EN ISO 9001:2015
BRONZE Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου»: Μείωση του αριθμού των μεταγγιζόμενων ερυθρών αιμοσφαιρίων στους ασθενείς που υποβάλλονται σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις
SILVER Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου-Οργανική Μονάδα Έδρας-Καρδιολογική Κλινική: Η ανάπτυξη δράσεων από την Καρδιολογική Κλινική της Οργανικής Μονάδας Έδρας του Γ.Ν Λασιθίου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ποιότητας φροντίδας των Καρδιολογικών ασθενών του Ν. Λασιθίου
SILVER Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Ιπποκράτειο»: Ιατροί και ασθενείς στοιχημένοι με τη ζωή – Η εμπειρία του ασθενούς στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας & Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
SILVER Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού: Εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος και ανάπτυξη εργαλείου διεπιστημονικής διαχείρισης του μετεγχειρητικού πόνου στα παιδιά

Ενότητα 6. Επικοινωνία

GOLD ΙΑΣΩ: Πρόγραμμα Home Fit Home με Online Pilates για εγκύους & μαμάδες μετά τον τοκετό
SILVER ΙΑΣΩ Παίδων: Play Up Healthy
BRONZE ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Νέο Υπερσύγχρονο Τμήμα Check-Up
Ενότητα 7. Αποτελεσματική Διοίκηση Κλινικής Δημόσιου Νοσοκομείου
GOLD Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»: Η Αυτοαξιολόγηση της Κλινικής Μονάδας καθοδηγεί τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δημόσιου Νοσοκομείου
SILVER Γ.Ν. Βενιζέλειο-Πανάνειο: Βιβλιάριο Εκπαίδευσης (LOGBOOK) Νοσηλευτικών Δεξιοτήτων
Κέντρα Υγείας

Αντιμετώπιση Έκτακτων Περιστατικών
GOLD Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής: Υπερβάσεις και Ανατροπές σε Καταστάσεις Κρίσης
Ερευνητικό Έργο σε Πανεπιστήμια / Εκπαιδευτικά Ιδρύματα / Ερευνητικά Κέντρα / Νοσοκομεία
PLATINUM Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας, Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Νευροχειρουργική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων: Ο ρόλος της Πολυκυστίνης 1 στην κρανιοσυνοστέωση

Ενότητα 1. Ερευνητικά Κέντρα
GOLD Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής, Ινστιτούτο Πληροφορικής – Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας: Μέθοδος ευθυγράμμισης εικόνων ενδοστεφανιαίων υπερήχων για την αξιολόγηση της πορείας της στεφανιαίας νόσου
SILVER Eργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM) – Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης: Ερευνητικό & Ακαδημαϊκό Έργο
SILVER Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Η προτεραιότητα της κίνησης των ασθενοφόρων βασιζόμενοι σε μία προσέγγιση δύο κριτηρίων και πολλαπλών φάσεων σε καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης
BRONZE Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών: Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (Basic Life Support)

Ενότητα 2. Νοσοκομεία
GOLD Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας, Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Νευροχειρουργική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων: Ο ρόλος της Πολυκυστίνης 1 στην κρανιοσυνοστέωση
SILVER Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου – Αιματολογική Κλινική: Χαρτογράφηση των Αντιγόνων Ιστοσυµβατότητας του Πληθυσμού της Κρήτης και Αύξηση των Μοσχευμάτων Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων με Σπάνιους Απλότυπους στη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυτττάρων
SILVER ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» ΝΠΔΔ: Αξιοποίηση των ψηφιακών δεδομένων προσέλευσης των ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Νοσοκομειακής Μονάδας «Σισμανόγλειο»
BRONZE Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη, Α’ Παιδιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Τα αποτελέσματα ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής και άσκησης στις συγκεντρώσεις της Ιρισίνης και του FGF-21, σε παιδιά και εφήβους με υπερβαρότητα και παχυσαρκία

Σύλλογοι Ασθενών
PLATINUM Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών: Πρόγραμμα "Δικαίωμά μου"
Δράσεις υποστήριξης / εκπαίδευσης μελών
GOLD Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια: Νοσηλεία στο Σπίτι ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
GOLD Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, Μαρία Σταυρακίδου, φυσικοθεραπεύτρια, MSc, επιστημονική συνεργάτης Παιδιατρικού Ανοσολογικού Ρευματολογικού Κέντρου Αναφοράς, Α’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ και Ιατρείου Μετάβασης Δ’ Παθολογικής Κλινικής Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο: Φυσικοθεραπευτικό πρόγραμμα τηλε-αποκατάστασης, για τη στήριξη της φυσικοθεραπείας σε ασθενείς με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα, μέσω του διαδικτύου Θεσσαλονίκης, Pfizer
SILVER Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών: Τηλεϊατρική και Εξ Αποστάσεως Αποτελεσματική Αντιμετώπιση της Άνοιας
SILVER ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ: Συνηγορία Ασθενών
SILVER ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ: Εξατομικευμένη Υποστηρίξη Ογκολογικών ασθενών
BRONZE Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών: Πρόγραμμα "Μαζί και στο Σπίτι"
BRONZE Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης

Δράσεις με στόχο την ενημέρωση / ευαισθητοποίηση / πρόληψη
GOLD Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών: Πρόγραμμα "Δικαίωμά μου"
SILVER «Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης» & «Humane»: Καμπάνια “Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor” για τις μεταμοσχεύσεις & τη δωρεά οργάνων
SILVER Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ): «Εκστρατεία ενημέρωσης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση»
BRONZE Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ": ‘Οπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος
BRONZE Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η καμπάνια για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19
e-Health
PLATINUM Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Ε.Κ.Α.Β. (Ο.ΔΙ.Κ.-Ε.Κ.Α.Β.): Σύστημα online ποσοτικής καταγραφής & αμφίδρομης αναφοράς (reporting) 24/7, της δυναμικότητας υποδοχής και νοσηλείας των covid-19 περιστατικών όλων των εμπλεκόμενων Υγειονομικών Σχηματισμών στην επικράτεια

Ψηφιακές εφαρμογές υποστήριξης του επαγγελματία Υγείας
GOLD Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας: Ένα Οικοσύστημα Πληροφορικής για Δράσεις Ιατρικής Ακριβείας
SILVER Ομάδα έρευνας του Π.Γ.Ν "ΑΤΤΙΚΟΝ": Ένα «κλικ» είναι ικανό για να βελτιώσει την υγεία σου;
SILVER Θεμιστοκλής Τσίτσος: Φαρμακοποιός-Youtuber
BRONZE EMBRYOCLINIC Ι.Κ.Ε.: MedAZ
BRONZE Όμιλος Epsilon Net: Epsilon Smart Hygeia. Η απόλυτη web λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τον σύγχρονο ιατρό και επαγγελματία στον κλάδο της Υγείας.

Ψηφιακές εφαρμογές για τη διαχείριση / υποστήριξη μονάδων υγείας
GOLD Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Ε.Κ.Α.Β. (Ο.ΔΙ.Κ.-Ε.Κ.Α.Β.) : Σύστημα online ποσοτικής καταγραφής & αμφίδρομης αναφοράς (reporting) 24/7, της δυναμικότητας υποδοχής και νοσηλείας των covid-19 περιστατικών όλων των εμπλεκόμενων Υγειονομικών Σχηματισμών στην επικράτεια
SILVER Γ.Ν.Α. "ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ" Ε.Ε.Σ.: Web Application Φάκελος Νοσηλείας
BRONZE ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» ΝΠΔΔ: «Διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα (e-ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ) Συλλογής Στοιχείων Υλικών/Εξοπλισμού Νοσοκομειακής Μονάδας, για τον προγραμματισμό και ενημέρωση της ΥΠΕ, σχετικά με την πανδημία του Κορωνοϊού Covid-19»
BRONZE Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ. Ν. Νέας Ιωνίας: Ηλεκτρονικό Μητρώο Εκπαίδευσης «eduREGISTRY»Κωνσταντοπούλειο–Πατησίων

Εθνική / Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία
GOLD ΕΟΔΥ / MainSys: MediSys, Epidemic Surveillance – Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Συμβάντων Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ)
SILVER Data Consultants: "Μένουμε Δυτική Ελλάδα" : Περιφερειακή Πρωτοβουλία για Eυπαθείς Ομάδες Πληθυσμού
BRONZE Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας – Δίκτυο ΠΡΑΞΗ: Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Ψηφιακής Υγείας / Hellenic Digital Health Cluster

Προσφορά στην Υγεία από Επιχειρήσεις & Οργανισμούς εκτός κλάδου
GOLD Data Consultants: "Μένουμε Δυτική Ελλάδα – Δυναμώνουμε Μαζί" : Βραβευμένη Πρακτική σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο
SILVER GEP SA: Συνεισφορά στην προάσπιση της Υγείας της ευρύτερης κοινότητας
BRONZE Φιλανθρωπικός Σύλλογος Παραδεισίου “Αγία Μαρίνα”: Κοινωνικό και Κοινωφελές Έργο του Συλλόγου μας κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας Covid 19

Προσφορά στην Υγεία από ΜΚΟ
GOLD Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος: Δημιουργία Παιδιατρικών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και Εξοπλισμός των Παιδιατρικών Τμημάτων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με τα απαραίτητα μηχανήματα
GOLD ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΜΚΕ: «Η Συνέπεια στην Προσφορά Ξεπερνά κάθε Δυσκολία»
SILVER HOPEgenesis NPO: Δράσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας
BRONZE Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας: Κέντρα Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας): Καινοτόμες Δημοτικές Δομές Προσυμπτωματικού Ελέγχου "Μίας Στάσης"

Δράσεις για την αντιμετώπιση της Covid-19
PLATINUM Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Ε.Κ.Α.Β. (Ο.ΔΙ.Κ.-Ε.Κ.Α.Β.): Πληροφοριακό Σύστημα ποσοτικής & ποιοτικής απεικόνισης της Επιχειρησιακής Διαχείρισης των Υγειονομικών Σχηματισμών & των Δυνάμεων του Ε.Κ.Α.Β., κατά την πανδημία του Sars-Cov-2, στην επικράτεια

Τεχνολογία και Καινοτομία
GOLD Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Ε.Κ.Α.Β. (Ο.ΔΙ.Κ.-Ε.Κ.Α.Β.): Πληροφοριακό Σύστημα ποσοτικής & ποιοτικής απεικόνισης της Επιχειρησιακής Διαχείρισης των Υγειονομικών Σχηματισμών & των Δυνάμεων του Ε.Κ.Α.Β., κατά την πανδημία του Sars-Cov-2, στην επικράτεια
SILVER MainSys / ΕΟΔΥ: MediSys, Epidemic Surveillance – Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Συμβάντων Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ)
BRONZE Janssen Pharmaceutical Companies of J&J: Καινοτομία στη διαγνωστική προσέγγιση και παρακολούθηση των ασθενων με ΙΦΝΕ εν μέσω της πανδημίας Covid-19
BRONZE ProGnosis Biotech: Το μοναδικό Ελληνικής κατασκευής Rapid Test για ανίχνευση του Covid-19

Δράσεις Υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες
GOLD Novartis Hellas: Ενδυνάμωση/Υποστήριξη ασθενών
SILVER ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Πρότυπο Διαγνωστικό Εργαστήριο – Ν. Έβρου & Θράκης: Δράσεις για τον Έλεγχο και την Μείωση της Διασποράς του Ιού SARS-CoV-2
SILVER Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»: COVID-19 & Καρκίνος Μαστού 2.0
BRONZE Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: Περιορισμό της Μετάδοσης Covid-19 σε Μονάδες Τεχνικού Νεφρού

Ασφάλεια, Υποστήριξη και ενημέρωση των εργαζομένων
GOLD Novartis Hellas: Οι άνθρωποί μας αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας
SILVER Ε.Κ.Α.Β. & Κεντρική Υπηρεσία, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, Τμήμα Εκπαίδευσης Κεντρικής Υπηρεσίας Αθήνας, Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β. : E.K.A.B. be S.A.F.Ε. // Stay Alert Fully Educated // «Είμαστε σε Ετοιμότητα & Εκπαιδευμένοι… Μένουμε Ασφαλείς»
BRONZE Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Τυποποίηση διαδικασιών για την προστασία από την Covid-19
BRONZE DEMO ABEE BIOMHXANIA ΦΑΡΜΑΚΩΝ: ΠροστατΕΥόμαστε
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ