ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

2η ημέρα Μαραθωνίου για την Μαρία Κωνσταντάκη - Ξεκίνησε από τη Νεμέα και τερμάτισε στην Κόρινθο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 μ.μ. | | |
2η ημέρα Μαραθωνίου για την Μαρία Κωνσταντάκη - Ξεκίνησε από τη Νεμέα και τερμάτισε στην Κόρινθο
Η Μαρία Κωνσταντάκη ξεκινώντας από το Ναύπλιο διένυσε χθες με επιτυχία ήδη τα πρώτα 42 χλμ της διαδρομής της. Βρίσκοντας συμπαράσταση από ντόπιους ανά τις πόλεις που περπάτησε χθες, σήμερα ξεκίνησε με ακόμα πιο αναπτερωμένο ηθικό για τη στήριξη του έργου του Συλλόγου γονιών παιδιών με καρκίνο «Φλόγα». Σήμερα, το πρωί στις 7.00, ξεκίνησε την 2η ημέρα του Μαραθωνίου, με αφετηρία το Δημαρχείο Νεμέας.

Η διαδρομή που ακολούθησε σήμερα ήταν γεμάτη με πανέμορφα αξιοθέατα με τεράστια ιστορική βαρύτητα. Βάδισε 22 χιλιόμετρα από το Δημαρχείο Νεμέας προς το Χιλιομόδι & μετέπειτα άλλα 13,35 χμλ για την Αρχαία Κόρινθο. Ο τερματισμός έγινε στην Κόρινθο με συνολικά 84 χλμ. για τις δύο πρώτες ημέρες.

Το Χιλιομόδι, θεωρείται από τα αρχαία χρόνια, το πέρασμα από το Άργος προς την Κόρινθο και κατ΄ επέκταση, από την ενδοχώρα της Πελοποννήσου προς την Αθήνα. Η Αρχαία Κόρινθος μέχρι να απειληθεί από την Αθήνα ήταν η πλουσιότερη πόλη στο αρχαίο κόσμο. Επίσης, έλεγχε τη νευραλγική θέση του Ισθμού και αποτελούσε το σημαντικότερο εμπορικό κόμβο του αρχαίου κόσμου. Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο.

Η ακρόπολη της Κορίνθου, η Ακροκόρινθος, αφιερωμένη στη θεά Αφροδίτη είναι ορατή απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα σε καταλαμβάνει δέος και σε προκαλεί να την επισκεφθείς. H ρήση «ου παντός πλειν ες Κόρινθον» έχει μείνει στην ιστορία δηλώνοντας τη δύναμη και τη χλιδή που είχε η Αρχαία Κόρινθος, πατρίδα του Περίανδρου.

Στηρίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια της Μαρίας Κωνσταντάκη και του easy 97,2.

Καλούμε ή στέλνουμε SMS «στηρίζω την Μαρία» στο 19813*

Κάθε μήνυμα, κάθε κλήση κι ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο.

*Κόστος SMS : 3 ευρώ +ΦΠΑ+ τέλη κινητής τηλεφωνίας *Κόστος ΚΛΗΣΗΣ : Κόστος από σταθερό €2,60 και από κινητό €2,48. Για κλήσεις από κινητό, χρεώνεστε επιπλέον τα τέλη του παρόχου κινητής τηλεφωνίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ