ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Κτηματολογική... υπενθύμιση θα χρειαστεί η Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. | |
Κτηματολογική... υπενθύμιση θα χρειαστεί η Αργολίδα
Η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Κυκλάδες, η οποία έληγε στις 5 Οκτωβρίου, θα παραταθεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, καθώς τρεις μήνες μετά η προσέλευση παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, αφού 19 στις 20 ιδιοκτησίες δεν έχουν δηλωθεί ακόμα. 

Αντίστοιχη παράταση έχει δοθεί και στο Ρέθυμνο (μέχρι τέλη Νοεμβρίου), αν και η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. 

Δώδεκα νησιά ζητούν… ιδιοκτήτες 

Εκτός από τις Κυκλάδες και το Ρέθυμνο, όπου παρατάθηκε η συλλογή δηλώσεων, υπάρχουν και ορισμένες περιοχές (κυρίως νησιά) όπου η συμμετοχή είναι πολύ χαμηλή. Χίος, Σάμος, Λήμνος, Λέσβος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κύθηρα, Αγκίστρι, Πόρος, Σπέτσες, Ύδρα αλλά και Τροιζηνία, Μάνδρα και Βίλια (Ειδυλλία), Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα θα χρειαστούν… κτηματολογική υπενθύμιση. 

Αστοχίες στον Δήμο Πύλου – Νέστορος

Σημαντικές αστοχίες έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή του Κορυφασίου, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία, καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής σε πολλές περιπτώσεις εκατοντάδες στρέμματα εμφανίζονται ως δημόσια, παρότι ανήκουν σε ιδιώτες περισσότερα από 100 χρόνια. Αντίστοιχα ζητήματα υπήρξαν και στον Δήμο Τριφυλίας, όπου η προανάρτηση ανεστάλη μέχρι… νεωτέρας. 

Τρίτωσε το… κακό στη Μεσσηνία 

Το παράρτημα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διά της προέδρου του Χαρίκλειας Τσιώλη, ζητά την αναβολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στην Οιχαλία Μεσσηνίας «για να δοθεί χρόνος στον ανάδοχο να διορθώσει την κτηματολογική βάση με τα όρια που αποτυπώνονται στα υποβληθέντα τοπογραφικά διαγράμματα και στη συνέχεια να ακολουθήσει η προανάρτηση». 

Όσοι πιστοί… (δικηγόροι) προσέλθετε 

Όσοι δικηγόροι επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Νομικών Εισηγητών για τον νομικό έλεγχο πράξεων στα κτηματολογικά γραφεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο portal.olomeleia.gr μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να λάβουν μέρος σε ανάλογα εκπαιδευτικά σεμινάρια, διάρκειας 20 ωρών, με αντικείμενο τη νομοθεσία του Κτηματολογίου και τη λειτουργία των υπηρεσιών του.

 Νέα γραφεία σε Καρπενήσι, Αμαλιάδα, Σπάτα 

Τρία ακόμα νέα κτηματολογικά γραφεία παρέχουν τις ψηφιακές τους υπηρεσίες στους πολίτες. Από 24 Σεπτεμβρίου λειτουργεί το υποκατάστημα Καρπενησίου (Κτηματολογικό Γραφείο Στερεάς Ελλάδας), από 1 Οκτωβρίου το αντίστοιχο της Αμαλιάδας (Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Ελλάδας), ενώ από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει το υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής, στα Σπάτα. 

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ