ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Σπείρα Ρομά «τρύπωνε» σε σπίτια και μαγαζιά σε Αργολίδα, Κορινθία και Αττική

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. | | | |
Σπείρα Ρομά «τρύπωνε» σε σπίτια και μαγαζιά σε Αργολίδα, Κορινθία και Αττική
Με ορμητήριο τον καταυλισμό στα Εξαμίλια Κορίνθιας, οι επικίνδυνοι κακοποιοί πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε Αττική, Αργολίδα και Κορινθία, όπου «τρύπωναν» σε σπίτια και καταστήματα, αφαιρώντας χρήματα και χρυσαφικά. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου, ταυτοποίησαν μία ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στα Μέγαρα όπου την βασάνισαν για να τους αποκαλύψει που είχε τα χρήματα, και είκοσι δύο περιπτώσεις κλοπών στους τρείς γειτονικούς Νομούς.

Για την ληστεία και τις κλοπές, κατηγορούνται εννέα Ρομά, ηλικίας από 19 έως 37 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μια ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ δύο από τους παραπάνω κατηγορούμενους βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι την 20 Νοεμβρίου του 2020 στα Μέγαρα Αττικής, εισέβαλαν σε οικία 90χρονης και με τη χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν, την έδεσαν και της αφαίρεσαν 5.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια έφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο. Η ηλικιωμένη ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι εννέα κακοποιοί, από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, είχαν συγκροτήσει ομάδα και ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στο Ναύπλιο Αργολίδας και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά:15 κλοπές σε οικίες και καταστήματα, όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές και χρηματοκιβώτιο,4 κλοπές τροχοφόρων, εκ των οποίων δύο οχημάτων και δύο μοτοσικλετών, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν, 3 απόπειρες κλοπών σε οικίες και κατάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O μετά από κλοπή χρηματοκιβωτίου σε χρυσοχοείο στο Λουτράκι, είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς ακολούθησε καταδίωξη, εγκατέλειψαν το όχημα σε αγροτική περιοχή, και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Από την πολύμηνη εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 176.000 ευρώ , σύμφωνα με τα θύματά τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ