ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των εκπαιδευτικών της Αργολίδας ενάντια στην αξιολόγηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:26:00 μ.μ. | | | | |
Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των εκπαιδευτικών της Αργολίδας ενάντια στην αξιολόγηση
Απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών της Αργολίδας με επίκεντρο την αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο, στην οποία συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Αργολίδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Νομαρχιακό Τμήμα Αργολίδας της ΑΔΕΔΥ, αλλά και Σωματεία που έχουν εκδηλώσει την στήριξή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Η συγκέντρωση είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ Αργολίδας η συμμετοχή των δασκάλων στην απεργία υπερβαίνει το 55% και σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Αργολίδας η συμμετοχή των καθηγητών το 40%.
Μετά την συγκέντρωση και τις ομιλίες ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου όπου κατέληξε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και στην επίδοση ψηφίσματος.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντιδρούν στην αξιολόγηση και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί απεργούν μαζικά σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, κορυφώνοντας έτσι τον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκράτηση του Υπουργείου, το οποίο με καταστολή αλλά και με δικαστικές προσφυγές επιχειρεί να βάλει φρένο στο κύμα αντίστασης κατά της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης στα σχολεία, αναφέρει ανακοίνωση της ΟΛΜΕ
Η ανακοίνωση

Το ΥΠΑΙΘ, μετά τη συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία - αποχή της ΟΛΜΕ από την «αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση» την προηγούμενη σχολική χρονιά, νομοθέτησε πρωτοφανείς απειλές για κυρώσεις, ελπίζοντας στην τρομοκράτηση του εκπαιδευτικού κόσμου, για να σταματήσουν την απεργία. Όταν συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι ούτε υπό την έωλη απειλή των κυρώσεων αποφάσισε να σύρει και πάλι τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία.
Το Υπουργείο, μετά τις απανωτές ήττες του, έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή στην αστυνομία να απαγορεύσει ακόμα και την ειρηνική διαδήλωση των εκπαιδευτικών και να τους επιτεθεί με πρωτοφανή βιαιότητα, χρησιμοποιώντας αύρες και χημικά. Ταυτόχρονα, επιστράτευσε τα συστημικά ΜΜΕ, προκειμένου να κατασυκοφαντήσει συνολικά τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Ξεχνά το ΥΠΑΙΘ ότι είναι οι εκπαιδευτικοί αυτοί που κρατούν εδώ και χρόνια το Δημόσιο Σχολείο όρθιο απέναντι σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που κράτησαν όρθιο το Δημόσιο Σχολείο την περίοδο της πανδημίας ενώ το ίδιο δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συνεχίζει τον εκφοβισμό με τη νέα απαράδεκτη εγκύκλιο Κόπτση, η οποία αποκρύπτει την συνολική απόφαση του δικαστηρίου και διακηρύσσει ότι η συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι παράνομη!
Ο κλάδος μας όμως δεν κάμπτεται και δεν τρομοκρατείται! Συνεχίζει μαζικά την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Επιβεβαιώνει την αγωνιστική του διάθεση να αποκρούσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Όλοι και όλες απεργούμε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου!
Ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!
Ενάντια στον πρωτοφανή αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή!
Απαιτούμε:

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.2021, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο ν. 4823/2021 (Κεραμέως).

Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

Να μην εφαρμοστεί, - να καταργηθεί ο νόμος 4808/2021 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ