ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Εξόρμηση στην φθινοπωρινή φύση του Λεωνιδίου για την Βουνοπαρέα Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. | | |
Εξόρμηση στην φθινοπωρινή φύση του Λεωνιδίου για την Βουνοπαρέα Αργολίδας
Η Βουνοπαρέα Αργολίδας πάντα πιστή στις αρχές της και με βασικό της στόχο την ανάδειξη των ορεινών οικισμών και των ιστορικών μονοπατιών, σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην δραστηριότητα της.

Πιστοί στο ραντεβού μας με την φθινοπωρινή φύση, ετοιμαζόμαστε για την δεύτερη εξόρμηση του προγράμματος του Οκτωβρίου, την Κυριακή 17/10/2021.

Αυτή τη φορά προορισμός μας είναι οι πρόποδες του Πάρνωνα και πιο συγκεκριμένα το Λεωνίδιο, ένας τόπος που συνδυάζει εξαιρετικά ιστορικά καλντερίμια, άγριο τοπίο, απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα καθώς και αρχαιολογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή του Λεωνιδίου και να αποκομίσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερες όμορφες εικόνες αφού ο προορισμός μας είναι σίγουρο πως μπορεί να μας τις χαρίσει απλόχερα.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση από το Ναύπλιο με λεωφορείο στις 6:30 το πρωί και από την λαϊκή αγορά Άργους στις 7:00, με προορισμό το Λεωνίδιο Αρκαδίας.

1η διαδρομή:
Ξεκινάμε με μια σύντομη επίσκεψη στην Μονή Ελώνης, η οποία βρίσκεται χτισμένη σε ένα φυσικό μπαλκόνι του Πάρνωνα. Μετά την επίσκεψη μας στη μονή, μπαίνουμε στο μονοπάτι (ιστορικό καλντερίμι) που κατεβαίνει για 1300μ. περίπου στον παλιό Νερόμυλο (45΄) και συνεχίζουμε μέσα στην κοίτη του χειμάρρου Δαφνώνα για 500μ. μέχρι την αρχή του μονοπατιού (30΄). Από εκεί ανηφορίζουμε για Ντουσκιά - Ασκηταριό (30΄) και επιστρέφουμε πάλι από το ίδιο μονοπάτι μέχρι την κοίτη όπου βγαίνουμε στην πέτρινη βρύση. Εκεί θα μας περιμένει το λεωφορείο για να συνεχίσουμε στο δεύτερο κομμάτι της δραστηριότητάς μας. (Β.Δ.1, Ω.Π. 2.30, Υ.Δ. 200μ.)

2η διαδρομή:
Η δεύτερη διαδρομή περιλαμβάνει το μονοπάτι που οδηγεί στην Ακρόπολη αρχαίων Βρασιών (Άγιος Αθανάσιος) και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Λεωνιδίου. Από το 4ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Λεωνίδιο - Τσιτάλια παίρνουμε το μονοπάτι για την ακρόπολη αρχαίων Βρασιών - Άγιο Αθανάσιο. (Β.Δ. 1, Ω.Π. 2, Υ.Δ. 200μ.)

Πληροφορίες διαδρομής:
Η όλη δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι όλες οι διαδρομές είναι σχετικά εύκολες ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, κακής ορατότητας ή για άλλους λόγους ασφάλειας της ομάδας που ο αρχηγός θα κρίνει, το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί με άλλο.

Παροχές δραστηριότητας:
Μεταφορά από και προς Ναύπλιο και Άργος με λεωφορείο
Έμπειροι Συνοδοί Βουνού
Πλήρες φαρμακείο
Φωτογραφικό υλικό

Απαραίτητος εξοπλισμός:
Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο, σκουφί, γάντια, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, φακός κεφαλής, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών - σοκολάτες - ξηρά τροφή - ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), ατομικό φαρμακείο, σφυρίχτρα, σακούλα απορριμμάτων, δεύτερη αλλαξιά ρούχων.
Τα μπατόν θα είναι πολύ χρήσιμα!

Χρήσιμη συμβουλή: 
Προσέχουμε τα νύχια των ποδιών μας πριν από κάθε εξόρμηση για να μην έχουμε πρόβλημα στο περπάτημα!

Πληροφορίες:
Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία για τον COVID-19, μάσκα, αντισηπτικό, αποστάσεις και το όριο πληρότητας του λεωφορείου θα τηρηθούν σχολαστικά.
Για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα θα χρειαστεί η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου.
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα καλέστε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ