ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του "Φουγάρου" στους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:12:00 μ.μ. | | |
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φουγάρου στους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας
Με την ευκαιρία των 200ων Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, οι μαθητές και μαθήτριες του νεοσύστατου Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας παρακολούθησαν στον χώρο του Σχολείου τους στη Προσύμνη το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τον τίτλο " 1821: Η μάχη στα Δερβενάκια: Όταν η ιδιοφυΐα συναντά το σθένος". 
Το πρόγραμμα αποτέλεσε μία ευγενική προσφορά του Φουγάρου. Σχεδιάστηκε ειδικά για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου, εφαρμόζοντας τις τεχνικές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν ελκυστικότερο γι' αυτή την ηλικιακή ομάδα.
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, Κολοκοτρώνης και Νικηταράς, σχεδιάζουν μία από τις μεγαλύτερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Δράμαλης παρατάσσει ένα παντοδύναμο στρατό. Οι Έλληνες αγωνιστές παρατάσσουν την ιδιοφυΐα και το σθένος. Ποιος τελικά θα βγει ο νικητής;
Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 60 λεπτών και αξιοποιούσε τις τεχνικές της Θεατροπαιδαγωγικής Εκπαίδευσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν με τρόπο διαδραστικό και ψυχαγωγικό. Να προσεγγίσουν τα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα με τρόπο ενεργό, μπαίνοντας σε ρόλους, με σκοπό όχι μόνο να αποκτήσουν γνώσεις, αλλά και να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.
Οι εξαιρετικά καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί - εμψυχωτές του Φουγάρου, κα Χριστίνα Τσεκούρα και κος Γιάννης Τσιόδρας, σχεδίασαν με γνώση και όραμα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το οποίο οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το Πρόγραμμα αποτέλεσε την αφετηρία μίας πολύ αισιόδοξης συνεργασίας με το Φουγάρο, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω δράσεις στο μέλλον. Για το λόγο αυτό όλοι οι φορείς Πολιτισμού της Αργολίδας οφείλουν να στηρίξουν το νεοσύστατο σχολείο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ