ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ναύπλιο: Στο κάστρο του Παλαμηδίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:30:00 μ.μ. | | |
Ναύπλιο: Στο κάστρο του Παλαμηδίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Παρουσία της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε εκδήλωση στο κάστρο του Παλαμηδίου, το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Οκτωβρίου, ξεκίνησαν οι εργασίες της 11ης Συνόδου της Ένωσης Συνηγόρων της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen - Association des Ombudsmans de la Méditerranée, ΑΟΜ).
Η Σύνοδος διοργανώνεται υπό την προεδρία του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη ενώ η εναρκτήρια τελετή διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων και ο Ανδρέας I. Ποττάκης, Πρόεδρος του AOM και Συνήγορος του Πολίτη, ενώ παρεβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.
Στις 4 και 5 Οκτωβρίου λαμβάνουν χώρα στο Ναύπλιο οι εργασίες της 11ης Συνόδου της Ένωσης Συνηγόρων της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen – Association des Ombudsmans de la Méditerranée, ΑΟΜ). Η Σύνοδος διοργανώνεται υπό την προεδρία του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη.
Οι εργασίες της 11ης Συνόδου των μελών της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό «Βουλευτικόν», όπου λειτούργησε το πρώτο Κοινοβούλιο του Ελληνικού κράτους.
Στις 4 Οκτωβρίου, τα μέλη της Ένωσης αντάλλαξαν απόψεις στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα «Μεσόγειος: από τη Θάλασσα που μας χωρίζει, στη Θάλασσα που μας ενώνει». Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε τρεις επιμέρους ενότητες: (α) «Άνθρωποι σε κίνηση και ανθρώπινα δικαιώματα», (β) «Οι ενεργειακές πηγές της Μεσογείου: βιωσιμότητα και δίκαιη χρήση» και (γ) «Κλιματική αλλαγή και
φυσικές καταστροφές».
Στις 5 Οκτωβρίου, η γενική συνέλευση της Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσει τη Διακήρυξη του Ναυπλίου, να συζητήσει και να ψηφίσει επί της πρότασης για ένα νέο καταστατικό χάρτη, συμπεριλαμβανομένης και της ανανέωσης της θητείας του Προέδρου και της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης, καθώς και να υποδεχτεί τα δύο νέα της μέλη, τους ομόλογους θεσμούς από την Ουκρανία και τη Ρωσία.
Η Ένωση Συνηγόρων της Μεσογείου ιδρύθηκε το 2008. Τα μέλη της είναι Συνήγοροι του Πολίτη ή ομόλογοι θεσμοί της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.
Αποστολή της Ένωσης είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανάπτυξη της συνεργασίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των ομόλογων θεσμών. Κοινός στόχος των μελών της είναι η προώθηση των αρχών του κράτους δικαίου και η ευαισθητοποίηση των πολιτών της Μεσογείου ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, με στόχο τη δημιουργία και εδραίωση συνθηκών ελευθερίας, δικαιοσύνης και ισότητας για τους λαούς της Μεσογείου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ