ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Αντώνης Λυμπέρης: Οι αγρότες της Αργολίδας έχουν υποστεί συνεχιζόμενη βλάβη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 μ.μ. | | |
Αντώνης Λυμπέρης: Οι αγρότες της Αργολίδας έχουν υποστεί συνεχιζόμενη βλάβη
Από προκλητική αδιαφορία και απόλυτη απραξία χαρακτηρίζεται η Περιφερειακή Αρχή σε ό,τι αφορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας.


Οι αγρότες της Αργολίδας έχουν υποστεί συνεχιζόμενη βλάβη, αφού όπως είναι γνωστό οι καλλιέργειες των εσπεριδοειδών υπέστησαν καταστροφή από τον παγετό και το χαλάζι που έπληξε την Αργολίδα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα που ακολούθησαν.

Το εισόδημα των αγροτών μας έχει επηρεαστεί αρνητικά ύστερα από ζημιές στην καλλιέργεια κλημεντίνης που είναι σημαντική στην Αργολίδα αλλά και από την ακαρπία σε ελιές και εσπεριδοειδή.

Ο κ.Νίκας είχε υποσχεθεί «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», δηλώνοντας με έπαρση ότι θα διεκδικήσει μετά από επίσκεψη του στον Υπουργό άμεση καταβολή των αποζημιώσεων. Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση που ο κ.Νίκας περιορίζεται στα μεγάλα λόγια και είναι ανύπαρκτος στα έργα.

Οφείλετε κ. Περιφερειάρχη να μην κρύβεστε και να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις.

· Ποιες προτάσεις έχετε καταθέσει προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προκειμένου να στηρίξετε τη φετινή παραγωγή ελαιολάδου και εσπεριδοειδών στην Αργολίδα;

· Πότε πρόκειται να δοθούν οι αποζημιώσεις που διεκδικούν οι αγρότες μας;

· Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο κόστος παραγωγής λόγω των υπερβολικών αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος;

Σταματήστε επιτέλους κ.Περιφερειάρχη τη γνωστή σε εσάς πολιτική «άρτον και θεάματα» και ασχοληθείτε σοβαρά με τα προβλήματα των αγροτών μας.

Αντώνης Λυμπέρης
Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ