ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας ανέλαβε δράση

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας ανέλαβε δράση
Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική δράση στην Καραθώνα με αφορμή τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών της HELMEPA ( Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) με θέμα « Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση!». 

Σκοπός της δράσης μας ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης και της ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων. Στόχος μας ήταν να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με βιωματικό τρόπο με την έννοια του εθελοντισμού και της ιδιότητας του ενεργού πολίτη. Η δράση είχε σχεδιαστεί ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγιεινή των παιδιών μας.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των 4-5 ατόμων με 2 εκπαιδευτικούς, ενημερώθηκαν για τους κανόνες ασφαλείας κατά τη συλλογή των απορριμμάτων και καθαρισμού της περιοχής ευθύνης τους, τους δόθηκαν γάντια και σακούλες σκουπιδιών. 
Από την ομάδα ένας μαθητής ήταν υπεύθυνος για την καταγραφή των απορριμμάτων στο Ειδικό Δελτίο Καταγραφής. 

Μετά τον καθαρισμό οι μαθητές επεξεργάστηκαν τα ευρήματα, και συζητήσαμε για τους τρόπους που μπορεί ο καθένας μας να συμβάλει στην προστασία των ακτών. 
Στο τέλος της δράσης μας απολαύσαμε την ομορφιά του τοπίου και επιδοθήκαμε σε αθλητικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ