ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Τροφίμων Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:59:00 π.μ. | |
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Τροφίμων Αργολίδας
Το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς στον κλάδο του Γάλακτος, των Τροφίμων και των Ποτών στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτώβρη, στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας.


Για να μετράμε αποτελέσματα στην πάλη μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οργάνωσή μας στο κλαδικό συνδικάτο! Να δυναμώσει το συνδικάτο μας με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων, την οργάνωση και την αλληλεγγύη.

Αυτά είναι τα δικά μας "όπλα" απέναντι σε κάθε αντεργατικό σχεδιασμό! Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο οξύνεται η κατάσταση και αυξάνονται τα προβλήματα τόσο για τους εργαζόμενους στον κλάδο μας όσο και γενικότερα για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Συναδέλφισσα/ συνάδελφε, δώσαμε μια σειρά μικρές και μεγάλες μάχες και πολλές από αυτές τις κερδίσαμε! Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε! Ο αγώνας μας και η δράση που αναπτύξαμε τα προηγούμενα χρόνια εμπόδισε την επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα σε πολλούς χώρους δουλείας του κλάδου και σε ορισμένες περιπτώσεις καταφέραμε να έχουμε ορισμένες κατακτήσεις, να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να σταματήσουμε αντεργατικές επιδιώξεις. Πρωτοστατήσαμε για να μην κατασχεθούν σπίτια συναδέλφων, να μην κοπεί το ρεύμα. Συμβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις στους αγώνες μέσα στην πανδημία για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και ενίσχυση του συστήματος υγείας, για να εμποδιστεί η ψήφιση νέων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων, να υπάρχουν νίκες.

Είναι πάρα πολλές οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για να ανακληθούν απολύσεις, να καταβληθούν δεδουλευμένα, μισθοί, υπερωρίες, νυχτερινά, δώρα, επιδόματα κ.α. Για να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), άδειες που δεν δίνονταν. Ήμασταν μπροστά στην υπεράσπιση κάθε δικαιώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πανδημία τα όποια μέτρα προστασίας πάρθηκαν στους χώρους δουλειάς του κλάδου (τέστ, ενίσχυση καθαριότητας κτλ) έγιναν κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου μας

Κυρίως προσπαθήσαμε μέσα από αυτόν τον αγώνα να δείξουμε ότι, τελικά, ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθούν οι εργάτες είναι αυτός που κοντράρεται με το δήθεν μονόδρομο του κεφαλαίου, που αγωνίζεται και διεκδικεί!

Συναδέλφισσα/ συνάδελφε, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στο προηγούμενο νομικό "οπλοστάσιο", που διαμόρφωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έφερε τον περασμένο Ιούνη το νόμο "έκτρωμα" του Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί και επεκτείνει τις απλήρωτες υπερωρίες, κάνει νόμο τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ο νόμος Χατζηδάκη ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν πάνω από τα μισά του άρθρα, όμως καταδικάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατών! Αυτό έδειξαν οι τρεις απεργιακές μάχες του Μαΐου – Ιουνίου στις οποίες πρωτοστάτησε το Συνδικάτο μας μαζί με άλλα Σωματεία της περιοχής.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ!

Συντονισμένα, όλοι μαζί, σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε να μείνει ο νόμος "έκτρωμα" κουρελόχαρτο, να μην εφαρμοστεί!

Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι που μας κάνουν το βίο αβίωτο!

Συναδέλφισσα/ συνάδελφε, σήμερα που μεγαλώνει η αγωνία, η αβεβαιότητα και η ανησυχία για εμάς και τις οικογένειες μας αφού πέρα από την επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων στα δικαιώματά μας, τις συνθήκες δουλείας και τα μεροκάματα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια ακόμη και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, τις υπέρογκες τιμές του ρεύματος και των καυσίμων που μαδάνε τους έτσι και αλλιώς χαμηλούς μισθούς μας.

Σήμερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία Άργους – Ναυπλίου και τα Κέντρα Υγείας όπου μετά από 2 χρόνια πανδημίας παραμένουν υποστελεχωμένα.

Σήμερα που το σχολεία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, που θα αναζητούν χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει. Που κατηγοριοποιούνται σε “καλά” και σε “κακά”, σε “πλούσια” και “φτωχά”. Σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας.

Σήμερα που ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι οι ελλείψεις στην Υγεία και την Παιδεία, η ακρίβεια, δεν είναι φυσικά φαινόμενα! Έχουν αιτία τις επιλογές των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την ανάγκη μας για θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα, για σύγχρονες υποδομές υγείας και μόρφωσης ως κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και ως ευκαιρία για κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σήμερα που η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν, χρειάζεται χωρίς καμιά ταλάντευση και δισταγμό, να εκφραστούν σε οργανωμένο και ανυποχώρητο μαζικό αγώνα μέσα από το Συνδικάτο μας!

ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

Αυτό άλλωστε φοβούνται τόσο η εργοδοσία όσο και οι κυβερνήσεις της. Για αυτό συνεχώς επιδιώκουν να βάλουν όλο και περισσότερα εμπόδια στη δράση των Σωματείων. Για αυτό μετά τα εμπόδια για την απόφαση απεργίας, την κήρυξη ως παράνομων 9 στις 10 απεργιών, τώρα η σημερινή κυβέρνηση έφερε το νόμο "έκτρωμα" του Χατζηδάκη που επιδιώκει να σταματήσει τη συνδικαλιστική δράση, τη ζωντανή συζήτηση στους χώρους δουλειάς και στα Σωματεία, να εφαρμόσει το μαζικό φακέλωμα Σωματείων και συνδικαλιστών, να απελευθερώσει τις απολύσεις συνδικαλιστών.

Ο νόμος έκτρωμα δεν βάζει στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική «μαφία» στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και τα δεκανίκια τους σε κάθε περιοχή που δεν ξέρουν που πέφτουν οι χώροι δουλειάς.

Στο στόχαστρο θέλει να βάλει τα ζωντανά συνδικάτα που αναπτύσσουν δράση για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ!


Συναδέλφισσα/ συνάδελφε, η ελπίδα για βελτίωση της ζωής μας βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, σε ένα αγωνιστικό - ταξικό προσκλητήριο συλλογικού αγώνα και δράσης όπου χωράμε όλοι και δεν περισσεύει κανένας. Να δυναμώσει η πάλη για την προστασία της ζωής μας, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για μέτρα προστασίας της υγείας μας και των οικογενειών μας από την πανδημία, για μέτρα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές.

Χρειαζόμαστε ισχυρό συνδικάτο που να μπορεί να υπερασπίζεται το συμφέρον των εργαζομένων. Αυτό προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των εργαζομένων του κλάδου μας στη δράση του συνδικάτου μας.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Συναδέλφισσα/ συνάδελφε, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δίνουμε το χέρι στους συνάδελφους μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και τις αντιλαϊκής πολιτικής στις χώρες τους, ζουν και εργάζονται σε ακόμη χειρότερες συνθήκες. Πολλοί είναι ανασφάλιστοι με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους, μένουν σε παράγκες ακόμη και μέσα σε χώρους εργοστασίων ή σε χωράφια, εργάζονται επταήμερο, η ζωή τους δε μετράει. Αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα την κρατική καταστολή και τρομοκρατία, εκβιαζόμενοι με διάφορους τρόπους, καθώς πολλοί από τους συναδέλφους θεωρούνται παράνομοι, παρότι διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια.

Οργανώνουμε την πάλη μας! Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας!

Σήμερα που η επιστήμης και η τεχνολογίας, η παραγωγικότητα της εργασίας, έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, δεν είναι φυσιολογικό να μην έχουμε χρόνο να δούμε τα παιδιά μας, να ξεκουραστούμε, να τελειώνει ο μισθός πριν βγει ο μήνας. Δεν είναι φυσιολογικό οι νέες γενιές να ζουν χειρότερα από τις προηγούμενες.

Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις.

Διεκδικούμε παντού:

• Αυξήσεις στους μισθούς σε κάθε χώρο δουλειάς, κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

• Μέτρα ατομικής προστασίας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας για να μη γυρίζουμε σακατεμένοι από τη δουλειά. Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, που να προστατεύουν ιδιαίτερα τις γυναίκες από βαριές εργασίες που δημιουργούν προβλήματα υγείας.

• Μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Το εμβόλιο είναι πολύ σημαντικό όπλο, όμως δεν είναι πανάκια, πολύ περισσότερο δεν είναι μέσο διάσπασης των εργαζομένων.

• Κατάργηση του νόμου "εκτρώματος" Χατζηδάκη που προβλέπει 10ωρη δουλειά, υπερωρίες που πληρώνονται με ρεπό. Που βάζει νέα εμπόδια στη δράση των Σωματείων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

• Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€ ως βάση για αυξήσεις στις κλαδικές συμβάσεις.

• Να προσληφθούν όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στον κλάδο.

• Επίδομα στους εποχιακά εργαζόμενους του κλάδου στα συσκευαστήρια και τους εργάτες γης που να καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ