ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Ναύπλιο στα πλαίσια της έκθεσης "Μπαϊράκια"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. | | |
Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Ναύπλιο στα πλαίσια της έκθεσης "Μπαϊράκια"
Στα πλαίσια της τελευταίας ημέρας (Σαββατο 2 Οκτωβρίου) της έκθεσης που οργάνωσε ο "Ορίζοντας γεγονότων" υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων με τίτλο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΜΠΑΪΡΑΚΙΑ...παντιέρες, φλάμπουρα…) σε επιμέλεια της Μάγδας Μάρα, στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο "Σε γνωρίζω;"
Στην ημερίδα με θέμα "Η Ελευθερία τότε και τώρα" πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες:

-"Από την καρδιά στο πανί και το κοντάρι... μέρες Επανάστασης".
Σημαίες που σηκώθηκαν στο Ανάπλι 1821 _ 1833
Τόλης Κο'ΐ'νης. Συγγραφέας, Καθηγητής Μαθηματικών στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου

-"Η Έννοια της Ελευθερίας στην Εποχή της Ανθρωπόκαινου".
Φαίη Τζανετουλάκου, Δρ. Ιστορικός Τέχνης, μέλος της AICA Hellas

-"Η Ελευθερία ως φυσική νομοτέλεια".
Κώστας Μανδηλάς, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

-" Υποθηκευμένη ή ανυπόθηκη Ελευθερία; Το διαρκές αίτημα της Εθνικής Ανεξαρτησίας". Γιώργος Κατεμής, Εκπαιδευτικός, Φιλόλογος στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δυτ. Αθήνας.

-"Η Ελευθερία μέσα από την Τέχνη".
Έφη Μιχάλαρου, Δημοσιογράφος Κριτικός Τέχνης, Επιμελήτρια.
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από την Παραδοσιακή Χορωδία Σπάτων: "Μελωδική Κιβωτός". Παραδοσιακά και τραγούδια του Αγώνα, όπου συμμετείχαν η «Πανμεσογειακή Παραδοσιακή Χορωδία, η Μελωδική Κιβωτός» με έδρα τα Σπάτα. Διδασκαλία – Δ/νση Χορωδίας: Κων/νος Παπαχριστοδούλου, Καθηγητής Μουσικής. Μονωδίες: Γρηγόρης Κακούρης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, με την συνοδεία ορχήστρας αποτελούμενη από τους, Ιάκωβο Καλλιακμάνη, κλαρίνο, Γιάννη Καλλιακμάνη, λαούτο και Διονύση Καλλιακμάνη, κρουστά.
Τα μπαϊράκια, προεπαναστατικά πολεμικά σήματα αναγνώρισης, που συσπείρωσαν στη βάση τους ανθρώπινες επιδιώξεις για ελευθερία, έμειναν σαν ανοιχτό βιβλίο να μας διδάσκουν Ιστορία. Το ορατό κάλεσμα που ανέμιζε σε βουνοκορφές και θάλασσες, έδωσε ως σήμερα ένα όραμα ελευθερίας σε Καλλιτέχνες όλων των εποχών και αφορμή για δημιουργία. Ιδίως σ’ αυτή την εποχή που οφείλουμε να αναλογιστούμε την Ιστορία και να σηκώσουμε ο καθένας το μπαϊράκι της συλλογικής όσο και της προσωπικής Ελευθερίας που περνά πολύπλευρη κρίση στην εποχή μας.
Ο Ορίζοντας Γεγονότων, με μια σειρά δράσεων των τελευταίων ετών, σχετικές με τη μνήμη – λήθη, (τα Καΐκια που πληγώναμε, το Μεγάλο Βιβλίο κ.α.) συνεχίζει εστιάζοντας στην ανάμνηση της Ιστορίας πριν από την επανάσταση που φέτος εορτάζεται επετειακά για τη συμπλήρωση 200 ετών. Η αναφορά στα προεπαναστατικά μπαϊράκια θα είναι ο κεντρικός άξονας μετουσίωσής τους στο Σήμερα.
Στην έκθεση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Αγγέλου Κωνσταντίνος, Αλεξιάδης Αναστάσιος, Αλεξοπούλου Γιάννα, Αλιγιζάκη Κίρα, Αρχοντάκη Ειρήνη, Βαθειανάκη Χρυσή, Γαβριλιάδης Ανδρέας, Γεωργιάδου Ισμήνη, Δάρας Οδυσσέας, Ευθυμίου Τζίμης, Ζολώτα Μαριλένα, Ζουρούδης Δημήτρης, Κεχαγιά Ελισσάβετ, Κουλοβασιλοπούλου Μαρία, Λαμπρινός Νίκος, Μάρα Μάγδα, Μουρσελά Κλεοπατρα, Μπίτζος Μανώλης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μπονάτσου Ισμήνη, Πανταζή Δέσποινα, Παπαδοπούλου Όλγα, Παπανικολάου Ελένη, Πυτικάκη Ελευθερία, Σιδηροπούλου Σοφία, Σκαρλάτος Γιάννης, Σοφρά Βασιλική, Σταθογιάννης Ιωάννης, Τσουματίδου Στέλλα, Φερεντίνου Αμαλία, Χαλιδάς Παλαιολόγος, Χαμαλίδου Φωτεινή, Χαραλαμπίδου Κίκα, Χατζηστεφάνου Άννα Μαρία, Χουρχούλης Γιώργος, Vissers Wilma.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ