ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στη Μεσσηνία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:58:00 π.μ. | | |
Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στη Μεσσηνία
Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου, αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δεκατριών (13) μελών του δικτύου. Σε ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (18.10.2021) το πρωί, σε περιοχές της Μεσσηνίας, συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη του δικτύου, εκ των οποίων τα επτά (7) μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων και Μεσσήνης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 37 ετών και πέντε (5) αλλοδαποί, ηλικίας από 24 έως 38 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ναρκωτικά και για την -κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα άτομα, τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 20, 21 και 26 ετών, αντίστοιχα, καθώς και έναν 26χρονο αλλοδαπό, επίσης μέλη του εγκληματικού δικτύου.

Από την ενδελεχή έρευνα, εξακριβώθηκε η δράση δύο αυτοτελών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες διέθεταν ιεραρχική δομή με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, εκ των οποίων η μία ήταν ανενεργή, ενώ και οι δύο εγκληματικές οργανώσεις είχαν κοινό το αρχηγικό μέλος.
Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιήθηκε κατά τους μήνες Ιούνιο έως και Νοέμβριο του έτους 2020 και έκτοτε ήταν ανενεργή, ενώ αυτή την αποτελούσαν ο 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 27, 32 και 37 ετών και τρεις (3) αλλοδαποί, δύο 24χρονοι και 38χρονος, η σύλληψη των οποίων πραγματοποιήθηκε μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας. Σε αυτήν υπάγονταν δύο ακόμη άτομα, 26χρονος αλλοδαπός και 26χρονος ημεδαπός, μη συλληφθέντες.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2021 έως και χθες (18.10.2021), την οποία αποτελούσαν ο ανωτέρω 32χρονος αλλοδαπός, ως αρχηγικό μέλος, 21χρονος ημεδαπός και 31χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ σε αυτήν υπάγονταν ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 21 ετών, αντίστοιχα, μη συλληφθέντες.

Οι ανωτέρω διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ενώ ο 32χρονος αρχηγός τους, σε συνεργασία με τα έτερα μέλη των οργανώσεων, τις αποθήκευαν σε οικίες που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό («καβάτζες»).

Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Παράλληλα από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη βιοποριστικών και άλλων αναγκών.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (18.10.2021) πρωινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητα κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους -1.045,40- γραμμαρίων,

· ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -21,4- γραμμαρίων,

· ποσότητα σκόνης που χρησιμοποιείται ως νοθευτική ουσία, συνολικού βάρους -562- γραμμαρίων,

· -10- χιλιοστά του λίτρου έλαιο κάνναβης,

· -3- ζυγαριές ακριβείας,

· -1- πιστόλι κρότου, μετά γεμιστήρα και -2- φυσιγγιών κρότου,

· -3- μαχαίρια,

· -1- σουγιάς,

· -1- κάμερα,

· -8- κινητά τηλέφωνα,

· -1- όχημα και

· το χρηματικό ποσό των -3.170- ευρώ.

Επιπλέον, κατά τις διενεργηθείσες έρευνες, συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα (4) άτομα, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 33 ετών, καθώς και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 33 ετών, αντίστοιχα, για ναρκωτικά, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -53,8- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτό και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ