ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

H ηθοποιός Μαρία Κωνσταντάκη ξεκινάει 5νθημερο Μαραθώνιο από το Ναύπλιο μέχρι την Αθήνα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:44:00 μ.μ. | | | |
H ηθοποιός Μαρία Κωνσταντάκη ξεκινάει 5νθημερο Μαραθώνιο από το Ναύπλιο μέχρι την Αθήνα (βίντεο)
Η Μαρία Κωνσταντάκη έχει κάτι από τον «τσαμπουκά» ενός έφηβου, από την «ανεμελιά» μιας φοιτήτριας και τη δυναμική μιας γυναίκας, που ξέρει ότι όταν θέλει κάτι, το μπορεί. Η αγαπημένη ηθοποιός αυτή τη φορά καλείται να αντεπεξέλθει σε μια απαιτητική δοκιμασία που δεν είναι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει.


Στις 18 Οκτωβρίου θα περπατήσει για πέντε μέρες σε πέντε μαραθώνιους και θα το κάνει για καλό σκοπό, για τα παιδιά της Φλόγας. Ο Μαραθώνιος της Μαρίας δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά και πρακτικό. Εχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνονται χρήματα για τον σκοπό του «Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια» και με «μπροστινή» την ηθοποιό, ολοένα και περισσότεροι συμμετέχουν σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.

Στη φύση την βρήκαμε και εμείς, να βολτάρει με το νέο της σκυλάκι την Γκόλφω, για να μας μιλήσει σχετικά με τον Μαραθώνιο που μονοπωλεί την καθημερινότητά της σε ό,τι έχει να κάνει με το στάδιο της προετοιμασίας.

Από το Easy 97,2 στους δρόμους!


Ποιος σκέφτηκε να σε «ταλαιπωρήσει» με αυτόν τον τρόπο, δεδομένου ότι δεν είσαι ιδιαίτερα αθλητικός τύπος;


-Είμαι ακριβώς το αντίθετο. Είναι πρόκληση ο Μαραθώνιος γιατί δεν επιλέχθηκε ένας γυμνασμένος άνθρωπος. Προέκυψε από μια ιδέα των ανθρώπων του ραδιοφώνου (Easy 97,2) στο οποίο κάνω εκπομπή κάθε πρωί στις 06:30 με 10:00 με τον Στάθη Χριστοφορίδη. Θα το έκανα είτε εγώ ή ο Στάθης και επειδή ο ραδιοφωνικός μου παρτενέρ είναι απαραίτητος (ηχοληψία, παραγωγή) περισσότερο από ό,τι εγώ για να βγουν οι εκπομπές, αποφάσισα να το κάνω εγώ!

Τι περιλαμβάνει ο Μαραθώνιος;

-Θα ξεκινήσω από την πλατεία Συντάγματος του Nαυπλίου, έναν μεγάλο περίπατο μαραθωνικών αποστάσεων με στόχο την ενίσχυση του συλλόγου γονιών παιδιών με καρκίνο «ΦΛΟΓΑ». Πρόκειται για 5 μαραθώνιους σε 5 ημέρες, το διάστημα 18 με 22 Οκτωβρίου. Ο κάθε μαραθώνιος αποτελείται από 42 χιλιόμετρα την ημέρα, συνολικά 210 χιλιόμετρα! Θα ξυπνάω πρωί και με το απαραίτητο διάλειμμα όπου αυτό κριθεί θα φτάσω στην Αθήνα.

Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη διαδρομή;

Δεν γνωρίζω ακριβώς για να είμαι ειλικρινής. Πέρα από μια μικρή ανηφόρα είναι όλος ο δρόμος ομαλός και οι διαδρομές περιλαμβάνουν ειδυλλιακά και ιστορικά σημεία όπως το Αργος, οι Μυκήνες, το Χιλιομόδι, η Αρχαία Κόρινθος, ο Ισθμός Κορίνθου και άλλες.

Ο σκοπός

Δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση… Τι περιλαμβάνει η προπόνησή σου;

– Καθόλου. Είμαι σε ρυθμούς έντονης προετοιμασίας και περιέργως σε καλή φόρμα. Δεν πάει πολύ καιρός που ξεκίνησα να προπονούμαι σκληρά. Γύρω στις αρχές Σεπτεμβρίου, έχοντας στο πλευρό μου ανθρώπους όπως ο personal trainer Αλέξανδρος Πατατούκας και τον κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Χάρη Γεωργακάκη. Το ξεκίνημα έγινε με ιατρικά τσεκ-απ, καθημερινές προπονήσεις, πρόγραμμα ενδυνάμωσης αλλά και ανάλογη διατροφή.

Ολο αυτό βέβαια είναι για καλό σκοπό...

-Αρχικά είναι μια ευκαιρία να προβληθεί η Φλόγα και το έργο της το οποίο πολλοί αγνοούν. Να μάθουμε για το σπουδαίο έργο που έχουν κάνει. Εχουν 52 ξενώνες που στηρίζουν τους γονείς που τα παιδιά τους δοκιμάζονται, κάνουν κατ’ οίκον νοσηλείες, εκπαιδεύουν γιατρούς, χρηματοδοτούν το ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο είτε με ανακαινίσεις πτέρυγας είτε φέρνοντας καινούργιους εξοπλισμούς και πολλά ακόμα. Από το 1982 κάνουν τρομερό έργο και μάλιστα είναι οι γονείς των παιδιών που βίωσαν τον παιδικό καρκίνο.

Εμείς πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Πολύ εύκολα. Ολοι μπορούμε να καλέσουμε στο 19813 που είναι και η γραμμή του συλλόγου και κόστος από σταθερό €2,6 και από κινητό €2,48 να συνεισφέρουμε στο έργο τους. Δεν είναι τίποτα αν το σκεφτείς! Κάτι λιγότερο από έναν καφέ και μια τυρόπιτα. Επίσης όσοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν μαζί μου εκείνες τις ημέρες (18-22 Οκτωβρίου). Σίγουρα δεν θα είμαι σε θέση να μιλήσω, αλλά θα είμαι εκεί δίπλα τους μέχρι τον τερματισμό.
Πηγή: pelop.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ