ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Άρτια η οργάνωση του 15ου ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:22:00 μ.μ. | | |
Άρτια η οργάνωση του 15ου ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ
O AC3/ Argolis Classic Car Club σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών και επίκεντρο την Αργολίδα, πραγματοποίησε το 15ο ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ στις 06 & 07/11/2021. 

Το ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ έχει πιστούς συμμετέχοντες από το 2007 που το περιλαμβάνουν στο ημερολόγιο τους. To 2014 το τωρινό Δ.Σ. και η Οργανωτική Επιτροπή του AC3, αποφάσισε να διατηρήσει ως παρακαταθήκη το self start των Ε.Δ.Α. που καθιέρωσε ο 1ος Αλυτάρχης του ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ Χρήστος Αποστολίδης, αλλά να αλλάξει την φιλοσοφία και τον προσανατολισμό, να τον καθιερώσει ως πιο «απαιτητικό αγώνα» με, αύξηση των ΜΩΤ, να χρονομετρείται στο 0.1 sec, το Road Book να σχεδιάζεται ώστε να προέχει η ασφάλεια της εκδήλωσης, σε καλό οδόστρωμα, με σεβασμό στα ιστορικά αυτοκίνητα, στοιχειώδη πλοήγηση για τους πιο άπειρους, πολλές χρονομετρήσεις, ζωηρό ρυθμό σε απλές και ειδικές διαδρομές, αλλά ωράρια αναλόγως προσαρμοσμένα ώστε να αποφευχθεί παράβαση του Κ.Ο.Κ. 

Από το 2018 ακολουθώντας τις εξελίξεις του χώρου και το ρεύμα της εποχής, ο AC3 επέτρεψε όλα τα όργανα μέτρησης απόστασης –χρόνου όπως ισχύει στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, γεγονός που έφερε στο ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ συμμετοχές και από ξένα πληρώματα. 

Ταυτόχρονα διατήρησε την από το 2015 κατηγορία- κατάταξη άνευ οργάνων, για τους ρομαντικούς ή μη έχοντες όργανα. 

Ειδικά εφέτος χρησιμοποιήθηκε δορυφορική χρονομέτρηση, ζωντανή μετάδοση αποτελεσμάτων και επιπλέον ορίστηκε μία κατηγορία (ξεχωριστός αγώνας και κατάταξη), «κατά ονομασία» Touring ( άνευ οργάνων), αφού τα πληρώματα κινήθηκαν στον ίδιο ακριβώς ρυθμό με την κατηγορία Regularity, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν όσοι αρέσκονται στην χρονομέτρηση με ιδανικό χρόνο και απόσταση, και επίσης δεν διαθέτουν όργανα. 

Το 15o ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ 2021 είχε όλα τα παραπάνω στοιχεία με αποτέλεσμα: να συγκεντρώσει 57 πληρώματα αριθμό ρεκόρ από το 2014 και μετά, στη λίστα συμμετοχών να περιλαμβάνονται τουλάχιστον 17 πληρώματα ικανά για την νίκη, με εμπειρία από «αντίστοιχης φιλοσοφίας» διεθνείς αγώνες, παλαιούς Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, πρωταγωνιστές των Πρωταθλημάτων και Επάθλων Regularity, πληρώματα που συμμετείχαν στο παρελθόν σε sporting αγώνες, αρκετά πρωτοεμφανιζόμενα πληρώματα σε αγώνα του AC3,που έπεσαν κατευθείαν στα δύσκολα. 

Τα πληρώματα έπρεπε να διανύσουν συνολική διαδρομή 380 χλμ. με 14 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας μήκους 200 χλμ. όπου 132 χρονομετρήσεις (περίπου κάθε 1500 μέτρα) θα έκριναν τους νικητές και όλα τα παραπάνω σε καταιγιστικό ρυθμό, μεγάλου μήκους ΕΔΑ έως και 28 χλμ, πλοήγηση χωρίς απρόοπτα και ζωηρή οδήγηση ακόμα και σε απλή διαδρομή. 

Η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο 6/11/2021 στις 11:00 από το Ι.ΚΤΕΟ AUTOVISION Αργολίδας, και οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες επέτρεψαν στα πληρώματα να ευχαριστηθούν τις ορεινές δασικές διαδρομές της 1ης ημέρας στην καρδιά του όρους Πάρνωνα, με ανασυγκρότηση στον Άγιο Πέτρο, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. 

Εκεί τα περίμενε ο Δήμαρχος, ο Κοινοτάρχης και τα νέα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου για κέρασμα και διευθέτηση-στάθμευση των οχημάτων, τα οποία έγιναν αντικείμενο θαυμασμού από κατοίκους και επισκέπτες. Στο τέλος της 1ης ημέρας στη Νέα Κίο Αργολίδας στην προσωρινή κατάταξη προηγούνται οι Μουστάκας Σπύρος - Μουστάκας Μάρκος, ακολουθούμενοι από τους Παλαβίδη Μάνο –Παλαβίδη Μαρία και ¨HUFFY¨ – Δ. Σταυρόπουλο- Χατζή Χρήστο. 

Μεγαλύτεροι άτυχοι της ημέρας, οι 4 φορές νικητές του αγώνα Κονταράτος Θέμης - Ιατρίδης Ιούλιος, διότι ένα λεωφορείο τους καθυστέρησε σε σημεία χρονομέτρησης, στερώντας τους την δυνατότητα διεκδίκησης θέσης στο βάθρο, αφού φορτώθηκαν νωρίς πολλούς βαθμούς ποινής. Επανεκκίνηση από Ν. Κίο την Κυριακή στις 10:00 και οι ΕΔΑ της 2ης ημέρας από Αργολίδας προς Κορινθία και επιστροφή για τερματισμό στο Κεφαλάρι Αργολίδας άλλαζαν την γενική κατάταξη στην 2η και 3η θέση μέχρι την τελευταία χρονομέτρηση. Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Μουστάκας Σπύρος - Μουστάκας Μάρκος / Alfa Romeo Alfasud /mod 1978, 2οι Κουνέλης Δημήτρης -Κουνέλης Άγγελος / Toyota Starlet / mod 1986 και 3οι Παλαβίδης Μάνος –Παλαβίδη Μαρία / Renault 5 GT Turbo/mod 1985.
 
Έντονο συναγωνισμό είχαν στον ξεχωριστό αγώνα, παράλληλο στην ίδια διαδρομή αλλά με λιγότερες Ε.Δ.Α. και χρονομετρήσεις, τα 12 πληρώματα της κατηγορίας Α/Ο, ( Touring). Από την 1η ημέρα τέθηκαν επικεφαλής και τερμάτισαν 1οι οι Λαλούσης Ηλίας – Καστανιώτης Εμμανουήλ, και στην τελική κατάταξη ακολούθησαν, 2ες Πουλή Γεωργία-Τσιλιβίγκου Χρυσούλα, 3οι Κοκκίνης Ιωάννης –Κουκάκης Κυριάκος, 4οι Ρώτας Ζώρζος –Χατζηπέρου Ρένα, 5οι Καουτσκής Μιχάλης –Σουραλή Ελένη, και 6οι Τσέτης Κλέων –Μπούκα Μαρία.
 
Η Λέσχη δέχθηκε ευμενή σχόλια για την άρτια οργάνωση, το «αγωνιστικό κομμάτι», την επιλογή της Anube Sport για την έκδοση –ανάρτηση των αποτελεσμάτων, τον αίθριο χώρο γεύματος- απονομής επάθλων, το μενού, και όλοι αναχώρησαν με την ικανοποίηση στα πρόσωπα τους ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καθώς συμμετείχαν σε μία εκδήλωση πού κάλυψε τις προσδοκίες τους και ήταν ο ορισμός του “ value for money¨. περαιτέρω κριτική της εκδήλωσης, ως προς το μέγεθος της επιτυχίας επαφίεται στα συμμετέχοντα πληρώματα.
 
Ευχαριστούμε την Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. για την άψογη συνεργασία, τους χορηγούς μας Ι.ΚΤΕΟ AUTOVISION ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, www.classicautogarage , www.sptableware, τα μέλη και φίλους της Λέσχης, τα μέλη των Λεσχών ΦΙΛΠΑ, ΣΙΣΑ, ΑΠΠΛΕ,CMC, τις ιδιωτικές¨ αγωνιστικές¨ ομάδες για τη συμμετοχή τους, τον Πρόεδρο του Άγιου Πέτρου και τον πολιτιστικό Σύλλογο για την φιλοξενία, καθώς επίσης το ¨Κτήμα Βασιλείου¨ για το γεύμα απονομής επάθλων. Και του χρόνου!

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ AC3
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ