ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Στηρίζει την πανελλήνια απεργία της Τρίτης 16/11 και η ΟΕΒΕ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:04:00 μ.μ. | | |
Στηρίζει την πανελλήνια απεργία της Τρίτης 16/11 και η ΟΕΒΕ Άργους
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Επαρχίας Άργους μέλος της ΓΣΕΒΕΕ με απόφαση Δ.Σ. στηρίζει τη πανελλήνια απεργία της Τρίτης που διοργανώνεται από την ΠΟΕΣΕ με τη συμμέτοχή και άλλων επαγγελματικών και εμπορικών συλλόγων ανά την Ελλάδα.


Αναμφισβήτητα, η υγεία των συμπολιτών μας είναι πρώτιστο μέλημα το οποίο όμως δεν πρέπει να επωμιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση, όταν τα νέα μέτρα διακρίνουν το εμπόριο με "δυο μέτρα και δυο σταθμά".

Οι μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου, στις οποίες και λόγω μεγέθους δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός, ακολούθησαν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με γνώμονα την υγεία όλων, εργοδοτών, υπαλλήλων και πελατών χαρακτηρίστηκαν ως χαμηλής επικινδυνότητας σημεία διασποράς του κορονοϊού και επωμίστηκαν το βάρος της δημόσιας υγείας κλείνοντας τις επιχειρήσεις με μεγάλο και δυσβάσταχτο κόστος!

Η νέα υπουργική απόφαση για υποχρέωση επίδειξης rapid-test κατά την είσοδο στο κατάστημα μας βρίσκει αντίθετους κι αγανακτισμένους, διότι θεωρούμε ότι το λιανεμπόριο χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης για τους ανεμβολίαστους καταναλωτές και μας μετατρέπει από εμπόρους σε ελεγκτές αφήνοντας μας εκτεθειμένους σε μεγάλα πρόστιμα, εκτός των άλλων μας φέρνει αντιμέτωπους με την οργή των καταναλωτών που μας θέτουν θέμα καταστρατήγησης των προσωπικών τους δεδομένων!

Από την άλλη, προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στα σουπερμάρκετ, τα οποία εμπορεύονται εκτός από τρόφιμα και πολλά συναφή είδη με καταστήματα λιανεμπορίου δημιουργώντας καταφανή αθέμιτο ανταγωνισμό!

Είναι καιρός η κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα βιωσιμότητας για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.​

Πρέπει να εξασφαλιστεί άμεσα ένα χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης και κάλυψης των τραπεζικών επιταγών, δεύτερον να ανασταλούν οι φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του έτους και τρίτον, η επικείμενη "Επιστρεπτέα Προκαταβολή" να μετατραπεί σε "Μη Επιστρεπτέα"!

Με εκτίμηση εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Γαβρίλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ