ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Συναυλία στο Ναύπλιο: "200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 π.μ. | | |
Συναυλία στο Ναύπλιο: "200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας"
Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σας προσκαλούν στην Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου, στη συναυλία με τίτλο «200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας».

Πρόκειται για μια συναυλία-αφιέρωμα στα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης μέσα από τραγούδια παραδοσιακά, δημοτικά (ιστορικά & κλέφτικα), πατριωτικά και νεότερα έντεχνα αναφερόμενα στους αγώνες του ελληνισμού. Ειδικότερα, ακούγονται τα εμβληματικά παραδοσιακά τραγούδια όπως Σαράντα Παλικάρια, Κλείσαν οι στράτιες του Μοριά, Στ’ Αναπλιού το Παλαμίδη και από τους νεότερους Έλληνες συνθέτες θα ερμηνευτούν αποσπάσματα από το έργα Η καντάτα της Ελευθερίας του Χρήστου Λεοντή, Τα γράμματα στον Μακρυγιάννη του Ηλία Ανδριόπουλου και Να ’τανε το ’21 του Σταύρου Κουγιουμτζή.
Η συναυλία αποδίδεται από ένα εξαίρετο μουσικό σχήμα που περιλαμβάνει τους δημοφιλείς τραγουδιστές του ελαφρού τραγουδιού, αδελφούς Σπύρο & Μάκη Καραβιώτη με τις κιθάρες τους (γνωστοί και από τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στην εκπομπή Το Αλάτι της Γης), τον Γιώργο Τσοκάνη στα πλήκτρα (διατελέσας μαέστρος της εκπομπής της ΕΡΤ Στα τραγούδια λέμε Ναι), τον πρωτοψάλτη & καθηγητή παραδοσιακής μουσικής Γρηγόρη Κακούρη στο παραδοσιακό τραγούδι και τον Πάρη Μάμμα στο κλαρίνο (διατελέσας αρχιμουσικός στην φιλαρμονική Μαρκοπούλου Αττικής).

Η διάρκεια της συναυλίας θα είναι δύο ώρες και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, όπως προβλέπουν τα τελευταία μέτρα του Ε.Ο.Δ.Υ. στους κλειστούς χώρους για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Cov-19.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ