ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. |
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος, το διάστημα 5-7 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα (αμφιθέατρο OTEAcademy) με παράλληλη online αναμετάδοση. 
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος που είναι ο θεσμικός επιστημονικός φορέας των Ειδικών Ιατρών Εργασίας στην Ελλάδα. Την οργάνωση του Συνεδρίου συντόνισαν η Πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας κ. Ευγενία Πανταζή και ο Γεν. Γραμματέας και ιατρός εργασίας του Δήμου Άργους Μυκηνών κ. Αθανάσιος Νταβέλος.
Κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου αναδείχτηκε ο ρόλος των Ειδικών Ιατρών Εργασίας στην ουσιαστική προστασία της υγείας των εργαζομένων.
Ένας ρόλος που αφορά κάθε εργαζόμενο, ο οποίος λαμβάνει φροντίδα υγείας στο χώρο εργασίας από Ιατρούς που έχουν ειδικευτεί στο αντικείμενο αυτό. Τους εργοδότες οι οποίοι διαθέτουν πόρους για «πραγματικές» υπηρεσίες και του Κράτους που δεν αιμορραγεί, γιατί οι επαγγελματικές ασθένειες και τα εργατικά ατυχήματα δεν ανήκουν στον ασφαλιστικό φορέα.
Το Συνέδριο συνέβαλλε στην επιμόρφωση των Ειδικών Ιατρών Εργασίας αλλά και στην ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για τα σημαντικά θέματα της Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Η συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και καθηγητών από την Ελλάδα, αλλά και από Αμερική, Ρουμανία, και Μολδαβία, με διαλέξεις και εισηγήσεις, καθώς και η πολυποίκιλη θεματολογία εγγυήθηκαν την επιτυχία του Συνεδρίου. Μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων από τα μυοσκελετικά προβλήματα εργαζομένων και την έκθεση σε θόρυβο και χημικές ουσίες μέχρι και εκτενή αναφορά στα θέματα της πανδημίας στους χώρους εργασίας, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρίσταντο με φυσική παρουσία (τηρώντας όλα τα μέτρα) καθώς και όσους το παρακολούθησαν διαδικτυακά.
Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι κομμάτων και επιστημονικών φορέων, η Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ κ. Ρένα Μπαρδάνη καθώς και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών και εργαζομένων).

Βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό απέστειλαν ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος και ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης.

Όλοι έδειξαν να κατανοούν την σημασία της ειδικότητας Ιατρικής της Εργασίας και υποσχέθηκαν ότι θα σταθούν αρωγοί της, γιατί στηρίζοντας την στηρίζουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ