ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Το πρόγραμμα της “9ης Γιορτής Ελιάς & Ελαιόλαδου” στο Κρανίδι!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 π.μ. | | |
Το πρόγραμμα “9η Γιορτή Ελιάς & Ελαιόλαδου” στο Κρανίδι!
Έρχεται η 9η εορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι του δήμου Ερμιονίδας, με εκδηλώσεις που θα γίνουν το τριήμερο, 26 με 28 Νοεμβρίου.

Θα λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα, όπως παιχνίδια, χορός, μουσική, γεύσεις, εικόνες και ομιλίες.

Τις δράσεις οργανώνει ο δήμος Ερμιονίδας, η κοινότητα Κρανιδίου, το νομικό πρόσωπο του δήμου, παραγωγοί, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι και φορείς.

Το Πρόγραμμα:
Λίγα λόγια για τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο τριήμερο της Γιορτής Ελιάς & Ελαιολάδου.

– Την Παρασκευή, μαθητές τμημάτων των δύο Δημοτικών Σχολείων του Κρανιδίου θα επισκεφθούν ελαιοτριβεία. Σκοπός είναι να παρακολουθήσουν τα παιδιά από κοντά την διαδικασία, από την στιγμή που φθάνουν οι ελιές στο λιοτρίβι μέχρι να παραχθεί το λάδι.

Το Σάββατο νωρίς το απόγευμα, «Αναζητώντας την χρυσή ελιά στο Κρανίδι» οι μικροί φίλοι που συμμετέχουν, ανακαλύπτουν τις γειτονιές της πόλης μας, μαθαίνουν πως καλλιεργείται η ελιά, πως οι κάτοικοι χρησιμοποιούν και αποθηκεύουν το λάδι και τις ελιές.

Το Σάββατο
στις 18.30, η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μας προσκαλεί στην μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Μπήκαν οι κλέφτες στο χορό να ρίξουν το λιθάρι», στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Συμμετέχει ο Παναγιώτης Λάλεζας με την ορχήστρα του.

Την Κυριακή, στην πλατεία Κύπρου, στις 10.30 θα γίνει η έναρξη της Έκθεσης προϊόντων, γεύσεων και καλλιτεχνημάτων με θέμα την ελιά και το ελαιόλαδο. Στην διάρκεια της εκδήλωσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες, να περιηγηθείτε στα περίπτερα, να δοκιμάσετε γεύσεις ελαιολάδου και ελιάς, να συμμετέχετε στο περίπτερο μαγειρικής δημιουργίας, να ακούσετε μουσική, να απολαύσετε μια όμορφη μέρα στο Κρανίδι της Ελιάς και του Ελαιόλαδου!

Σας περιμένουμε!!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ