ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Α. Πουλάς: Να πληρωθούν οι τακτικές δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:15:00 μ.μ. | |
Α. Πουλάς: Να πληρωθούν οι τακτικές δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ
Το θέμα των απλήρωτων τακτικών δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ έφερε ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. 

Ο κ. Πουλάς ζήτησε να πληροφορηθεί πότε επιτέλους θα πληρωθούν οι τακτικές δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, καθώς και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο αρμόδιος Υπουργός για να μην υπάρξουν αντίστοιχες μη αποδεκτές καθυστερήσεις στο μέλλον. Επιπλέον, ερωτά αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών και στη θέσπιση αφορολόγητου για τις πρόσθετες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ όπως αιτούνται οι ίδιοι, αλλά και επανειλημμένα έχει ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής.


Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κο Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: Να πληρωθούν οι τακτικές δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ

Απλήρωτες παραμένουν τακτικές δεδουλευμένες εφημερίες γιατρών του ΕΣΥ εδώ και ένα εξάμηνο σύμφωνα με σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει η ΟΕΝΓΕ οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ πληρώθηκαν εφημερίες για τελευταία φορά τον Μάιο του 2021, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας των νησιών που υπάγονται στη 2η ΥΠΕ πληρώθηκαν εφημερίες για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2021 και η ίδια απαράδεκτη καθυστέρηση παρατηρείται και στην πληρωμή δεδουλευμένων ωρών του νοσηλευτικού προσωπικού.

Επίσης, σύμφωνα με την επιστολή οι γιατροί που εργάζονται στα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ και μετακινούνται με «εντέλλεσθε»Ø στο νοσοκομείο του Πύργου δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες που πραγματοποιούν στη νοσηλευτική μονάδα του Πύργου.

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ ζητά να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών και αιτείται την έγκαιρη καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (πρόσθετων και τακτικών), την αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών και τη θέσπιση αφορολόγητου για τις πρόσθετες εφημερίες.

Επειδή είναι γνωστές οι δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι γιατροί και όλο το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας με συνεχόμενες εξοντωτικές εφημερίες και αναστολή αδειών και

Επειδή δεν αρκεί μόνο η αναγνώριση στα λόγια της ανεκτίμητης προσφοράς των γιατρών του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά χρειάζονται και πράξεις τις οποίες η κυβέρνηση δείχνει να λησμονεί

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1-Πότε επιτέλους θα πληρωθούν οι τακτικές δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να μην υπάρξουν αντίστοιχες μη αποδεκτές καθυστερήσεις στο μέλλον;

2- Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών και στη θέσπιση αφορολόγητου για τις πρόσθετες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ όπως αιτούνται οι ίδιοι, αλλά και επανειλημμένα έχει ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής;

Ο ερωτών βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ