ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Δράστης αιματηρής ληστείας συνελήφθη στο Ναύπλιο - Οι μαχαιριές στο σκοτάδι για λίγα ευρώ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:40:00 μ.μ. | | | |
Ο δράστης επιτέθηκε και μαχαίρωσε δύο άτομα στη Φθιώτιδα για να αποσπάσει τα χρήματα που είχαν στις τσέπες του. Ένα και πλέον χρόνο μετά την αιματηρή ληστεία, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αργολίδα.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος δύο αλλοδαπών, η οποία είχε διαπραχθεί το απόγευμα της 14ης Μαϊου του 2020, στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός. Ειδικότερα ο δράστης, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αμφίκλειας, προσέγγισε πεζός δύο αλλοδαπούς και με την απειλή μαχαιριού, απαίτησε να του παραδώσουν όσα χρήματα είχαν στην κατοχή τους.

Οι παθόντες προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως ο δράστης, με τη χρήση του προαναφερόμενου μαχαιριού, τους κατάφερε πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους και απέσπασε από την κατοχή του ενός θύματος, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και παρέμειναν για ολιγοήμερη νοσηλεία. Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του δράστη προχθές (11-11-2021) το μεσημέρι σε περιοχή του Ναυπλίου.

Ο δράστης προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας και συνελήφθη αρχικά για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του στη χώρα μας. Σε βάρος του εκδόθηκε ακολούθως Ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Λαμίας, δυνάμει του οποίου συνελήφθη χθες (12-11-2021) το μεσημέρι, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την κατοχή του κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της κας Ανακρίτριας Λαμίας, όπου έλαβε προθεσμία και κρατείται προκειμένου να απολογηθεί .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ