ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ουρές ανεμβολίαστων στα φαρμακεία της Αργολίδας λόγω απεργίας των εργαστηριακών γιατρών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:39:00 π.μ. | | | |
Ουρές ανεμβολίαστων στα φαρμακεία της Αργολίδας λόγω απεργίας των εργαστηριακών γιατρών
Ουρές σχηματίζουν ανεμβολίαστοι πολίτες και στην Αργολίδα, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, έξω από τα φαρμακεία που διενεργούν rapid test.

Λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί στη χώρα μέχρι και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, κανένα μικροβιολογικό εργαστήριο δεν είναι λειτουργεί και έτσι το βάρος των rapid test σηκώνουν τα φαρμακεία. 

Στην απεργία των εργαστηριακών γιατρών έχει δηλώσει τη στήριξή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας αντιδρώντας στη μείωση των τιμών του κρατικού τιμολογίου μεσοσταθμικά κατά 45%, στην υποχρεωτική μηνιαία έκπτωση βάσει τζίρου, που σε ένα μεσαίο εργαστήριο μπορεί να φτάνει το 20-30% και στο μέτρο του clawback, το οποίο χαρακτηρίζουν «δυσβάσταχτο», καθώς προβλέπει την υποχρεωτική επιστροφή του 44% της αμοιβής για τις ήδη εκτελεσμένες εξετάσεις.

Όπως επισημαίνουν οι εργαστηριακοί γιατροί, με το έργο που προσφέρουν συμβάλλουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και καλούν και τους άλλους φορείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ