ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Απάντηση του Πρόεδρου της ΔΕΥΑ Ερμιονιδας στον Δημοτικό Σύμβουλο Π. Αποστόλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:55:00 μ.μ. | |
Απάντηση του Πρόεδρου της ΔΕΥΑ Ερμιονιδας στον Δημοτικό Σύμβουλο Π. Αποστόλου
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αποστόλου Παναγιώτης για πολλοστή φορά προσπαθεί να συκοφαντήσει την διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας, κατηγορώντας την μεταξύ άλλων και για απάτη, με επιστολή που απέστειλε στις 15/11/2021 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου σχετικά με την καταγραφή του Ηλεκτρολογικού και Μηχανολογικού εξοπλισμού της Επιχείρησης, η οποία βρίθει από ψευδείς καταγγελίες και ανακρίβειες.


Το δυστύχημα είναι ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τόκας Τάσος υιοθετεί άκριτα τις εν λόγω καταγγελίες χωρίς καν να μπει στον κόπο να ενημερωθεί από την διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ εάν αυτές είναι αληθείς και εάν έχουν κάποια υπόσταση.

Καταρχήν δεν πρόκειται για μια απλή «μελέτη» καταγραφής του Η/Μ εξοπλισμού όπως ψευδώς αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αποστόλου αξίας 5.000,00€, αλλά για υπηρεσία καταγραφής, παρακολούθησης και ελέγχου του Η/Μ εξοπλισμού η οποία περιλαμβάνει τις Γεωτρήσεις, τα Αντλιοστάσια και τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία ανατέθηκε στον εργολάβο στις 10/4/2020, με την υπ. αριθμ. 139/2020 (ΑΔΑ: ΩΧΘΝΟΡ3Θ-Μ4Ρ) ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ.

Στην εν λόγω συνεδρίαση ήταν παρών ο κ. Αποστόλου και ψήφισε υπέρ της ανάθεσης της υπηρεσίας, χωρίς μάλιστα να εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση.

Η απόφαση 139/2020 του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ:
Οπότε ο κ. Αποστόλου ψεύδεται για μια ακόμα φορά στην επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου όταν αναφέρει ότι καταψήφισε την υπ. αριθμ. 139/2020 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, ενώ όπως φαίνεται από τα πρακτικά την έχει ψηφίσει χωρίς καμία αντίρρηση.

Η επιστολή του κ. Αποστόλου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου:
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Αποστόλου είχε καταψηφίσει στις 14/2/2020 την προηγηθείσα υπ. αριθμ. 42/2020 (ΑΔΑ: ΩΛΝΦΟΡ3Θ-ΚΓ7) απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, η οποία είχε θέμα την έγκριση της Τεχνικής Έκθεσης για τις υπηρεσίες καταγραφής, παρακολούθησης και ελέγχου του Η/Μ εξοπλισμού, που είχε συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΕΡ.

Καταψήφισε επικαλούμενος αστείες δικαιολογίες του τύπου ότι η εν λόγω υπηρεσία δεν είναι αναγκαία, ότι τον Η/Μ εξοπλισμό τον γνωρίζουν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΕΡ και ότι δεν απαιτείτε κάποια καταγραφή καθώς υπάρχουν τα πάντα καταγεγραμμένα στο αρχείο της υπηρεσίας.

Η απόφαση 139/2020 του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ:
Τέτοια καταγραφή, παρακολούθηση και έλεγχος του Η/Μ εξοπλισμού των γεωτρήσεων, των αντλιοστασίων και των Ε.Ε.Λ. Κρανιδίου και Ερμιόνης δεν βρέθηκε πουθενά στα αρχεία της ΔΕΥΑΕΡ, ουδέποτε φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη διοίκηση και η παρούσα διοίκηση δεν παρέλαβε κάτι σχετικό.

Εάν υπάρχει κάπου αλλού ή στο προσωπικό αρχείο του κ. Αποστόλου τέτοιου είδους καταγραφή, δεν μας αφορά και κακώς συμβαίνει από την στιγμή που δεν μας παραδόθηκε σαν νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Αποστόλου και γι’ αυτό χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση και χωρίς να ισχυριστεί ότι η καταγραφή έχει πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, στις 10/4/2020 υπερψήφισε την υπ. αριθ. 139/2020 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ με την οποία ανατέθηκε η εν λόγω υπηρεσία στον εργολάβο.

Αντίθετα όμως ισχυρίζεται στην επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, για μια ακόμα φορά ψευδώς, ότι η εν λόγω υπηρεσία έχει ήδη πραγματοποιηθεί πλήρως από την προηγούμενη διοίκηση.

Όσον αφορά το θέμα των δύο δημοτικών γεωτρήσεων στην Πελεή Πλατεία και στην Πελεή Κάτω Αλώνια, εκ παραδρομής του εργολάβου δεν αναφέρονται στον πίνακα των γεωτρήσεων και συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα των αντλιοστασίων, ο οποίος έχει δοθεί στον κ. Αποστόλου.

Στο τελικό ψηφιακό αρχείο το λάθος έχει διορθωθεί, αλλά πέραν αυτού οι δύο δημοτικές γεωτρήσεις για τις οποίες γίνεται λόγος, είναι συνεχώς σε πλήρη λειτουργία και οποιαδήποτε επισκευή ή συντήρηση χρειάστηκαν έγινε άμεσα.

Που είναι λοιπόν η εγκατάλειψη και η απάτη που βλέπει ο κ. Αποστόλου;

Η γεώτρηση του ιδιώτη στην οποία αναφέρεται ο κ. Αποστόλου είχε μισθωθεί στο παρελθόν από την Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου, υπάρχει δίκτυο σύνδεσης όμως δεν την χρησιμοποιούμε σήμερα και γι’ αυτό στην καταγραφή αναφέρεται με τον χαρακτηρισμό OFF.

Την έχουμε όμως υπόψη για το μέλλον, αφού η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ φροντίζει να έχει επάρκεια νερού και εφεδρείες γεωτρήσεων.

Είναι φανερό ότι ο κ. Αποστόλου έχει μείνει στην ζοφερή εποχή που ήταν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ και έκανε παράνομες απευθείας αναθέσεις στις επιχειρήσεις των αδελφών του, γι’ αυτό μιλάει για απάτες και παράνομες ενέργειες. Δεν του έχει πει κανείς όμως ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί;

Η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ από καλοκαίρι του 2020 μέχρι το καλοκαίρι του 2021 συντήρησε και επισκεύασε πάνω από 20 γεωτρήσεις (σάπιους σωλήνες, μοτέρ, πίνακες κ.λ.π.) και αντικατέστησε χιλιόμετρα δικτύου ύδρευσης σε ολόκληρο τον Δήμο Ερμιονίδας, με σκοπό να εξασφαλίσουμε καταρχήν την επάρκεια του νερού.

Ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν απομείνει θα επιδιορθωθούν στο άμεσο μέλλον και όλα αυτά με εγγυημένα και τεχνικά τέλεια μηχανήματα και όχι με κινέζικα μιας χρήσης, που χρησιμοποιούνταν επί διοίκησης του κ. Αποστόλου.

Η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ, πέραν από το ότι προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και το χάος που παρέλαβε, βρίσκεται σε άψογη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και εξασφάλισε την ένταξη στο πρόγραμμα “ΤΡΙΤΣΗΣ” της τριτοβάθμιας αναβάθμισης του βιολογικού Κρανιδίου ύψους 2.500.000,00€ ενώ έχει προτείνει σε επιλέξιμη θέση την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ερμιόνης ύψους 1.700.000,00€, η οποία θα εγκριθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για την καλύτερη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους της Ερμιονίδας, με κυριότερο στόχο την εξασφάλιση της ποιότητας του νερού.

Τσεγκής Γιώργος
Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ