ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ο ομογενής Γιώργος Καμπόσος με καταγωγή από τις Λίμνες Αργολίδας Παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:04:00 μ.μ. | | | | |
Ο ομογενής Γιώργος Καμπόσος με καταγωγή από τις Λίμνες Αργολίδας Παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας
Ο (εξ Αυστραλίας) ομογενής Γιώργος Καμπόσος δημιούργησε την έκπληξη νικώντας τον Αμερικανό Τεόφιμο Λόπες στα σημεία και κατακτώντας τις ζώνες ελαφρών βαρών WBA, IBF και WBO.


Στο Hulu Theatre της Νέας Υόρκης, ο 24χρονος Λόπες γνώρισε την πρώτη ήττα στην καριέρα του. Ο Καμπόσος, 28 ετών, είδε τους δύο από τους κριτές να του δίνουν τη νίκη με σκορ 115-111 και 115-112, ενώ ο τρίτος προτίμησε τον Λόπες (114-113).

Οι δύο πυγμάχοι συμμετείχαν σε έναν άγριο αγώνα, μετά το πέρας του οποίου αμφότεροι κατέληξαν αιμόφυρτοι και με μώλωπες.

Ο Καμπόσος αιφνιδίασε νωρίς τον αντίπαλό του με νοκ ντάουν στον πρώτο γύρο, πριν πέσει ο ίδιος στο έδαφος στον δέκατο γύρο.

Ωστόσο παρέμεινε αήττητος (20 νίκες, εκ των οποίων οι 10 με νοκ άουτ), υποχρεώνοντας σε οδυνηρή ήττα στον Τεόφιμο Λόπες, ο οποίος το 2020 είχε με τη σειρά του κάνει την έκπληξη κερδίζοντας τις τρεις ζώνες μετά τη νίκη επί του Βασίλ Λοματσένκο.

Συμφωνα με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο ο Παγκόσμιος πρωταθλητής έλκει την καταγωγή του από τις Λίμνες Αργολίδας όπου γεννήθηκε ο παππούς του Γιώργος ο οποίος πέθανε πριν λίγο καιρό.

Ο μεγάλος νικητής μετά την τεράστια επιτυχία του αφιέρωσε τη νίκη στον Έλληνα παππού του: «Πίστεψα στον εαυτό μου και τον στήριξα. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον παππού μου, τον Τζορτζ Καμπόσος, ο οποίος πέθανε πριν από δύο μήνες, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ μαζί μου» ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο 28χρονος πυγμάχος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ