ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Καταρρέει η οικονομία της Τουρκίας - Τρέχουν στα σούπερ μάρκετ με δελτίο για καφέ, λάδι και ζάχαρη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | | |
Καταρρέει η οικονομία της Τουρκίας  - Τρέχουν στα σούπερ μάρκετ με δελτίο για καφέ, λάδι και ζάχαρη  (βίντεο)
Η υποτίμηση της λίρας στην Τουρκία, η οποία υποχώρησε κατά 13,8% έναντι του ευρώ και κατά 13,5% έναντι του δολαρίου, εξελίσσεται σε εφιάλτη για τον λαό της γειτονικής χώρας.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η υποτίμηση της τουρκικής λίρας θα αποτυπωθεί στις τιμές των προϊόντων τις επόμενες ημέρες και στο πλαίσιο αυτό οι Τούρκοι σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν κάποια προϊόντα, όπως καφέ και ζάχαρη.

Γι' αυτόν τον λόγο έχει τεθεί ένα όριο στις αγορές: Δύο πακέτα από κάθε προϊόν, καθώς και οι εισαγωγείς δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν για να τα αγοράσουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, η υποτίμηση της λίρας στην Τουρκία προκαλεί αναταραχές και στις εισαγωγές αυτοκινήτων και στα ηλεκτρονικά, καθώς οι τιμές αλλάζουν ανά ώρα.

«Ερχεται οικονομική καταστροφή»

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει ότι όλα θα πάνε καλύτερα, σημειώνοντας ότι ελπίζει στους επενδυτές, με τους οικονομολόγους και την αντιπολίτευση να σημειώνουν ότι «έρχεται οικονομική καταστροφή, αν δεν αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας άμεσα», σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται πως αύριο θα επισκεφθεί τη χώρα ο πρίγκιπας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που κάποτε η τουρκική κυβέρνηση τον κατηγορούσε ότι ήταν ο χρηματοδότης του πραξικοπήματος.
 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ