ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Η Ελπίδα Καρκαλάτου με κορυφαίες αθλήτριες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:42:00 μ.μ. | | |
Η Ελπίδα Καρκαλάτου με κορυφαίες αθλήτριες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι
Οι κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες της φετινής χρονιάς στα 400μ. προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν, αφήνοντας ανοιχτή θέση για το Βελιγράδι.


Ο ΣΕΓΑΣ και ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου υπολογίζουν στη σύνθεση Εθνικής Ομάδας σκυταλοδρομίας 4×400μ. που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Στις σκυταλοδρομίες στο Παγκόσμιο κλειστού, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από 11 ως 13 Μαρτίου στη σερβική πρωτεύουσα, δεν υπάρχει όριο. Κάθε Ομοσπονδία-μέλος μπορεί να έχει μια ομάδα μέχρι 8 αθλητών σε κάθε αγώνισμα των σκυταλοδρομιών.

Η καλύτερη αθλήτρια στην παρατεταμένη ταχύτητα το 2021 με επίδοση 52.89, Ειρήνη Βασιλείου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν στην Κρήτη και έχει ως πρώτο στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

Μάλιστα, η παρουσία της την περίοδο του κλειστού, θα παίξει σημαντικό ρόλο για το αν συνεχίσει στον ανοιχτό, αφού έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει. Η 31χρονη, που φέτος μετά και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες παντρεύτηκε, έχει ατομικό ρεκόρ στα 400μ. 51.75 και στον κλειστό έχει 52.76.

Δυναμική επιστροφή έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η Ανδριάνα Φέρρα, που με 53.33 ήταν δεύτερη σε Ελλάδα, πλησιάζοντας το ατομικό της ρεκόρ, που είναι 53.25 από το 2017. Η αθλήτρια του Αντώνη Τζήκου προετοιμάζεται και εκείνη με πρώτο στόχο τον κλειστό.

Εξίσου ικανή στην σκυτάλη είναι και η Κορίνα Πολίτη, που έκλεισε τη χρονιά με 54.13, 3η στην Ελλάδα και έχει ατομικό ρεκόρ 53.78. Η 25χρονη αθλήτρια του Κώστα Ηλία προετοιμάζεται και εκείνη εν όψει του κλειστού.

Ανοδική πορεία έχει η Δήμητρα Γναφάκη, πρωταθλήτρια στα 400μ. εμπόδια, έτρεξε στα 400μ. φέτος σε 54.50, 4η στην Ελλάδα, που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη, μπορεί να προετοιμάζεται με στόχο τον ανοιχτό, αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβεί και στη χειμερινή περίοδο σε αγώνες.

Η Ελπίδα Καρκαλάτου με 54.712 φετινή επίδοση, 5η στην Ελλάδα και με 53.77 ατομική επίδοση, δεν έκανε τη σεζόν που θα ήθελε και θέλει να επιστρέψει πιο δυνατά το 2022. Η αθλήτρια του Γιώργου Καραπάνου προετοιμάζεται στην Αργολίδα και έχει ως πρώτο στόχο τους αγώνες του κλειστού.

Με πρώτο στόχο τον κλειστό προετοιμάζονται η Μαρίτα Αργυρού, η Άννα Κιάφα και η έμπειρη Ευαγγελία Ζυγόρη. Αμφίβολη είναι η Δέσποινα Μουρτά που κοιτάζει περισσότερο τη σεζόν του ανοιχτού. Έτσι, ανάλογα με την παρουσία στους αγώνες του κλειστού, αναμένεται να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Φυσικά, θα παίξει ρόλο οι εμφανίσεις που θα κάνουν, ενώ ν’ αναφέρουμε ότι μπορούν να μετάσχουν και έξι αθλήτριες στο αγώνισμα.

Μη ξεχνάμε πως η Εθνική Ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ. Γυναικών είχε καλή παρουσία, τόσο στους Βαλκανικούς Αγώνες στο Σμεντέρεβο, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 3.34.87 και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Κλουζ Ναπόκα με 3.32.90.

Στη Σερβία είχαν αγωνιστεί Ειρήνη Βασιλείου, Ανδριάνα Φέρρα, Κορίνα Πολίτη και Ελπίδα Καρκαλάτου και στη Ρουμανία Ειρήνη Βασιλείου, Ανδριάνα Φέρρα, Κορίνη Πολίτη και Δήμητρα Γναφάκη.

Πηγή: Sportime (Οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Ειρήνη Βασιλείου, Δήμητρα Γναφάκη, Κορίνα Πολίτη, Ανδριάνα Φέρρα και Ελπίδα Καρκαλάτου που μετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Κλουζ Ναπόκα με τον υπεύθυνο σκυτάλης τον προπονητή Περικλή Χατζηαναστασιάδη).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ