ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ερώτηση Βελόπουλου για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής “Κόρινθος – Ναύπλιο”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | | | |
Ερώτηση Βελόπουλου για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής “Κόρινθος – Ναύπλιο”
Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της Κορίνθου και σύμφωνα με αναρτήσεις σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, προσφάτως, σε σύσκεψη υπηρεσιακών στελεχών του ΟΣΕ και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αναλύθηκαν διεξοδικά ζητήματα αρμοδιότητάς τους, σχετικά με την υποβολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή φακέλων του έργου, που αφορά στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής «Κόρινθος – Ναύπλιο». 

Παράλληλα και κατά τα σχετικά δημοσιεύματα, διεξήχθη αναλυτική συζήτηση σχετικά με την επανενεργοποίηση και της γραμμής «Ανδρίτσα (Άργος) – Καλαμάτα». Για την εν λόγω επαναλειτουργία, όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις, οι οποίες προτίθενται να επιδοτηθούν από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, ώστε να επενδύσουν στην περιοχή της Μεγαλόπολης της Αρκαδίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεσθε να μας ενημερώσετε ποια στάδια θα επακολουθήσουν της κατάρτισης των φακέλων του έργου της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος- Ναύπλιο, ωσότου ολοκληρωθεί το διαδικαστικό μέρος της εκ νέου έναρξης λειτουργίας της και πότε χρονικά ορίζεται, κατά προσέγγιση, αυτή καθ΄ αυτή η έναρξη λειτουργίας της ανωτέρω σιδηροδρομικής γραμμής;

2. Ποιων κλάδων επιχειρήσεις καταδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον επανενεργοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής Ανδρίτσα (Άργος) - Καλαμάτα;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης  επισυνάπτουμε το με αρ. πρωτ. 9169177/22.10.2021 σχετικό έγγραφο της Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος AE (ΟΣΕ ΑΕ).

Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών
Μιχάλης Γ. Παπαδόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ