ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Καιρός Αργολίδα: Κακοκαιρία "εξπρές" πριν το μίνι καλοκαιράκι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 π.μ. | | | |
Καιρός Αργολίδα: Κακοκαιρία "εξπρές" πριν το μίνι καλοκαιράκι
Μπόρες και καταιγίδες αναμένεται να κρύβει σήμερα Τρίτη 2/11 ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας, πιθανόν και στην Αργολίδα. Πρόκειται για μια κακοκαιρία - εξπρές, καθώς από την Τετάρτη αλλάζουν τα δεδομένα και έρχεται μίνι καλοκαιράκι με υψηλές θερμοκρασίες.


Επιδείνωση του καιρού θα έχουμε κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της Τρίτης (2/11), από τα δυτικά προς τα ανατολικά, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης, στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες που τοπικά μπορεί να είναι έντονες. Θέλει προσοχή, κυρίως από την Ήπειρο μέχρι και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από τον νομό Σερρών και ανατολικότερα, τουλάχιστον μέχρι και θα υπάρξουν σύννεφα, κατά τόπους πιο πυκνά, όπως και στη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα σημειώνονται βροχές.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα έχει αρκετό κρύο, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει το μηδέν. Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική και την Αθήνα, με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες.

Από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Τρίτης, τα έντονα φαινόμενα που το πρωί μέχρι και το μεσημέρι θα πλήττουν τη δυτική Ελλάδα, θα μετακινηθούν σε ανατολικές περιοχές της χώρας.

Μπόρες θα έχει στη νότια και την κεντρική Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες, που τοπικά μπορεί να είναι έντονες, θα πλήττουν τα Δωδεκάνησα, κυρίως από τη Σάμο και πάνω και από το Θρακικό μέχρι τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία.

Μπόρες αναμένεται να ρίξει και στη βόρεια Εύβοια, καθώς και σε αρκετά τμήματα της Στερεάς. Σύννεφα θα έχει στη Χαλκιδική, την κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες. Στα βόρεια τμήματα της Αττικής θα ρίξει λίγες μπόρες μικρής διάρκειας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να κινηθεί ανατολικά


Με λίγη καθυστέρηση θα έρθει το περίφημο «καλοκαίρι του Αγίου Δημητρίου» σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Αύριο, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, αναμένεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα κακοκαιρία-εξπρές με βροχές, όμως στη συνέχεια της εβδομάδας, ο υδράργυρος θα δείξει ακόμα και 30άρια!

Αναλυτικά η πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open: «Ένα σύντομο πέρασμα από βροχοπτώσεις θα συναντήσουμε και στην Αττική με την Θεσσαλονίκη να θέτει υποψηφιότητα για πιο πολλές βροχές μέσα στην αυριανή ημέρα (σ.σ. σήμερα).

Για τη συνέχεια ο καιρός μας επιφυλάσσει καλοκαιρινό σκηνικό με τον υδράργυρο να «φλερτάρει» ίσως και με τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου τοπικά μιας και πολύ θερμές αέριες μάζες όπως μπορούμε να δούμε στον δεύτερο χάρτη μας με τις πορτοκαλί αποχρώσεις θα ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας. Το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου θα δηλώσει το “παρών” έστω και με μικρή καθυστέρηση!»

Σημειώνεται ότι «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» ονομάζουμε στην Ελλάδα τις λίγες μέρες κοντά στη γιορτή που πέφτει στις 26 Οκτωβρίου, όταν ο καιρός είναι σαν καλοκαιρινός.

Τι λέει το METEO

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα, μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί νότιοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια τμήματα και βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ανατολικά και βόρεια τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 25 βαθμούς), 11 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και βαθμιαία μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Βόρειο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση μετά το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΕΜΥ: Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, αναφέρει η ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το απογευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 19, στην Κρήτη τους 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 που γρήγορα στα ανατολικά και νότια θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 που γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ