ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Γιατί ξεμένουν από εργατικά χέρια οι αγρότες στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 μ.μ. | | |
Γιατί ξεμένουν από εργατικά χέρια οι αγρότες στην Αργολίδα
Σε μεγάλο προβληματισμό βρίσκονται οι αγρότες στην Αργολίδα καθώς όλο και πιο δύσκολα βρίσκουν εργατικά χέρια για την συγκομιδή των ελιών και των πορτοκαλιών. 


Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί καθώς οι αγρότες χρησιμοποιούν εργάτες αλλοδαπούς κυρίως ασιατικής καταγωγής οι περισσότεροι όμως εκ των οποίων βρίσκονται στην χώρα παράνομα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αστυνομία έχει εξαπολύσει εκτεταμένους ελέγχους με αποτελεσμα να τους εντοπίζει και στην συνέχεια να τους προωθεί για επιστροφή στη χώρα τους.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε οτι από τις 8 μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου 2021 στην Αργολίδα συνελήφθησαν 11 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους κινήθηκε η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου, όπως στην Κορινθία όπου το ίδιο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί, στην Λακωνία 11 και στην Μεσσηνία 10.

Οι αγρότες όπως αναφέρουν φοβούνται οτι οι ελιές αλλά κυρίως τα πορτοκάλια θα μείνουν στα δέντρα, καθώς τα διαθέσιμα εργατικά χέρια είναι περιορισμένα και η συγκομιδή των πορτοκαλιών σε λίγο καιρό θα κορυφωθεί.

Αύριο ομάδα παραγωγών έχει συγκέντρωση σε καφενείο χωριού της Αργολίδας ώστε να αποφασίσουν τις κινήσεις τους και τα μέτρα πίεσης προς την πολιτεία για να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ