ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ποιους προμήθευε με ναρκωτικά ο σωφρονιστικός υπάλληλος στις Φυλακές Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:49:00 π.μ. | | |
Ποιους προμήθευε με ναρκωτικά ο σωφρονιστικός υπάλληλος στις Φυλακές Ναυπλίου
Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο σκοτεινό φόντο της πρόσφατης σύλληψης σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Ναυπλίου για απόπειρα εισαγωγής στο σωφρονιστικό κατάστημα σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, αποφασίστηκε ευρείας κλίμακας, έκτακτη έρευνα, που εξελίχθηκε χθες πρώτες πρωινές ώρες παρουσία Εισαγγελέα. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με εξωτερικούς φρουρούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας σε 17 κελιά, κοινόχρηστους χώρους, αποθήκες και μαγειρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 51 γραμμάρια ηρωίνης, 7 γραμμάρια κοκαΐνης, 1,8 γραμμάρια κάνναβη, αυτοσχέδιο μαχαίρι και 5 κινητά τηλέφωνα, φορτιστής, καλώδιο και 2 handsfree. Ενημερώθηκε άμεσα η τοπική αστυνομική Αρχή που διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ το περιστατικό αξιολογείται και από πειθαρχικής πλευράς.

Κρούσμα διαφθοράς

Πριν από λίγες ημέρες, είχε παρουσιαστεί κρούσμα διαφθοράς με αρνητικό πρωταγωνιστή από την επαγγελματική ομάδα των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Δεν είχαν περάσει παρά λίγα 24ωρα από τη σύλληψη άλλων τριών σωφρονιστικών οι οποίοι προφυλακίστηκαν ήδη με την κατηγορία ότι υποβοήθησαν την απόδραση, έναντι αμοιβής, βαρυποινίτη των φυλακών Κορίνθου, όαν συνελήφθη και ο προαναφερόμενος για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές Ναυπλίου.

Ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ναρκωτικά τα οποία επιχείρησε να περάσει στο σωφρονιστικό κατάστημα προορίζονταν για Αλβανό βαρυποινίτη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας «η σύλληψη πραγματοποιήθηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας».

Στην είσοδο του καταστήματος

Ειδικότερα, ανέφερε ακόμη η Αστυνομία, «ο σωφρονιστικός υπάλληλος ακινητοποιήθηκε κατά την είσοδό του στο Κατάστημα Κράτησης, όπου μετέβη για να αναλάβει υπηρεσία. Ακολούθησε έρευνα, κατά την οποία στο αυτοκίνητό του και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 323 γραμμάρια κάνναβη, 9 γραμμάρια κοκαΐνη, 145 ευρώ και κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται καθώς γίνεται έλεγχος στις τηλεφωνικές επαφές προκειμένου να γίνει γνωστό αν είχε συνεργούς αλλά και πόσους κρατούμενους προμήθευε με ναρκωτικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ