ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: "Αρκετά πια με τους Αδώνηδες…. και στην Αργολίδα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:03:00 μ.μ. | |
Σε πρόσφατη αρθρογραφία της, η υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ του 2019, κα. Ελένη Παναγιωτοπούλου, αν και δεν είναι νομικός, επέλεξε να επιχειρηματολογήσει νομικά και να καταπιαστεί με κρίσεις και κατακρίσεις αναφορικά με τη ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα.

 Με σκέψεις, ως πλίνθοι κέραμοι ατάκτως ερριμένοι και με ύφος Άδωνη Γεωργιάδη, προσπάθησε να μας πείσει ότι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τα οποία και αντιτάχθηκαν σφοδρά κατά των νέων αλλαγών στον ΠΚ που έφερε η Κυβέρνηση, είναι λίγο-πολύ προστάτες της ανομίας και των ειδεχθών εγκληματιών!

Η συζήτηση για τους ποινικούς κώδικες επιχειρήθηκε να κινηθεί ανάμεσα στην ρητορική του λαϊκισμού και του επιπέδου «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τις Μολότωφ- η ΝΔ με την τάξη και την ηθική». Οι τόσες αναλήθειες και ανιστορικότητες που ελέχθησαν, τόσο μέσα στο Κοινοβούλιο, όσο και έξω, από όλα τα θεσμικά και μη παπαγαλάκια της Κυβέρνησης, δεν προσφέρουν στην υπεράσπιση του κράτους δικαίου ενώ συνιστούν μια προσπάθεια για να καλυφθούν οι αντιλαϊκές και βαθιά νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κ. Μητσοτάκη.

Αυτά που επιλεκτικά ΔΕΝ μας λένε τα στελέχη της ΝΔ είναι ότι ο νέος ποινικός κώδικας της Κυβέρνησης, που ψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους του κυβερνώντος κόμματος και του Ανδρέα Λοβέρδου, ρίχνει στα μαλακά τους δράστες σοβαρών εγκλημάτων διαφθοράς, ενώ προσπάθησε με συγκεκριμένα άρθρα να παρέμβει ευθέως σε εκκρεμείς υποθέσεις σκανδάλων, με μείζονες πολιτικές προεκτάσεις, όπως το «σκάνδαλο Νοβάρτις», Πια, με τις νέες διατάξεις, εκείνος που καταγγέλλει ότι υπάλληλος, δικαστής ή και ιδιώτης πήρε «δωράκι», απειλείται ο ίδιος με ποινή και όχι το πρόσωπο που δωροδοκήθηκε, παραβιάζοντας έτσι, η Κυβέρνηση, ακόμη και άρθρα της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη διαφθορά.

Επιπλέον, ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά ότι με αφορμή τα ψευδή δημοσιεύματα που κατά καιρούς διακινούνται, η Κυβέρνηση με τις αλλαγές στο άρθρο 191 του ΠΚ προσπάθησε να βάλει ύποπτα «όρια» και «κανόνες» στην έκφραση του δημόσιου λόγου, ποινικοποιώντας με απαράδεκτο θεσμικά, νομικά και πολιτικά τρόπο, το δικαίωμα στον διάλογο και βλάπτοντας την ίδια την λειτουργία της Δημοκρατίας.

Επιλεκτικά, επίσης, ΔΕΝ μας λένε ότι η αλλαγή των ποινικών κωδίκων του 2019, δεν ήταν μια επιλογή της τότε κυβερνώσας παράταξης, αλλά το αποτέλεσμα 10χρονης επεξεργασίας από αρμόδια επιστημονική επιτροπή, εγνωσμένου κύρους, αποτελούμενη από καθηγητές πανεπιστημίου, εισαγγελείς και δικαστές. ΔΕΝ μας λένε, ακόμα, ότι με εκείνες τις αλλαγές στον ΠΚ, αυξήθηκε ο πραγματικός χρόνος κάθειρξης των ποινών, από το 1/3 στα 3/5.

Τέλος, είναι συνειδητή η επιλογή να ΜΗΝ μας λένε, οι εκάστοτε εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της ΝΔ, ότι οι νέοι ποινικοί κώδικες, δεν έχουν διαβάθμιση, είναι αντισυνταγματικοί και παραβιάζουν αρχές δικαίου. Η απόδοση Δικαιοσύνης αντιμετωπίζεται με τηλεοπτικούς όρους, τα επιχειρήματα απευθύνονται στο θυμικό των πολιτών, απαξιώνοντας την επιστημονικότητα της διαδικασίας. Οι συγκεκριμένες αλλαγές συσσώρευσαν την αντίδραση ενάντια σε αρκετά άρθρα, σημαντικών θεσμών, λειτουργών και Παρατηρητήριων της Δικαιοσύνης, όπως του Προεδρείου των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κα. οι οποίοι σημείωσαν πως κινούνται στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών, ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή πρακτική, ενώ δεν εφαρμόζονται παράλληλες αντιεγκληματικές πολιτικές.

Ανάμεσα στα τόσα που λέγονται από τα στελέχη της ΝΔ για τους ποινικούς κώδικες, απαντήσεις ουσιαστικές δεν έχουμε πάρει: Γιατί η Κυβέρνηση επέλεξε επί της θητείας της να κάνει 3 αλλαγές στους ποινικούς κώδικες, λες και ήταν εξώφυλλα περιοδικού περιπτέρου; Γιατί οι αλλαγές που έφερε ήταν κυβερνητικές επιλογές και δεν διαβουλεύτηκε με φορείς και εκπροσώπους της Δικαιοσύνης;

Η αλήθεια είναι πως όσο η δημόσια κουβέντα κατακλύζεται με ψεύδη και χυδαιότητες ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, η νομοθέτηση των ΠΚ και του ΚΠΔ κρύβει δωράκια αθώωσης και μαξιλαράκια για τα λευκά κολάρα και για τους εκλεκτούς φίλους της ΝΔ. Κρύβει τη διαφθορά, διατηρεί την ατιμωρησία των ισχυρών επιχειρηματιών, προσφέρει μια ιδιότυπη ποινική ασυλία στους τραπεζίτες και όσους έλαβαν τα περίφημα θαλασσοδάνεια, ρίχνει στα μαλακά αυτούς με τους οποίους η Κυβέρνηση κάνει «δουλειές».

Θα περιμέναμε, λογικά, από την κα. Παναγιωτοπούλου, με την ιδιότητα και της γιατρού, ο δημόσιος λόγος της να επικεντρώνεται στα φλέγοντα ζητήματα της πανδημίας και στην ανάδειξη των προβλημάτων υποστελέχωσης που ο Νομός μας, και γενικά το ΕΣΥ, αντιμετωπίζει, μιας και αυτά αφορούν και ταλανίζουν εδώ και 2 σχεδόν χρόνια την κοινωνία μας. Επίσης θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από ένα διχαστικό και μισαλλόδοξο λόγο, από ένα κατακλυσμό παραπληροφόρησης, στοχοποίησης και φτηνού λαϊκισμού, που επί της ουσίας πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, χωρίς να απαντά στα καίρια προβλήματα της Αργολίδας και της χώρας γενικά.

Η σπίλωση της Αριστεράς, η τερατολογία και η φτηνή ρητορική Άδωνη σε όλα τα ζητήματα, δεν πιάνει πια. Η αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, η φτωχοποίηση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματικών, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, το Κράτος των ημετέρων και των γαλάζιων παιδιών, οι απευθείας αναθέσεις, οι υπεκοστολογημένες αμυντικές δαπάνες, η λίστα Πέτσα, τα καλοταισμένα ΜΜΕ και οι νυχτερινές φωτογραφικές τροπολογίες, είναι εδώ και δείχνουν ξεκάθαρα ποια Δεξιά μας κυβερνά. Η χειρότερη από τη μεταπολίτευση ως τώρα, που όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο πιο γρήγορα θα ανασάνει ο τόπος, η κοινωνία, το ήθος αυτής της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ