ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Στο Ναύπλιο ο Grandmaster σκακιστής Στέλιος Χαλκιάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:20:00 μ.μ. | | |
Στο Ναύπλιο ο Grandmaster σκακιστής Στέλιος Χαλκιάς
Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στην πλατεία δημαρχείου και ώρα 12:00 η Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου διοργανώνει αγώνα «σιμουλτανέ» με τη συμμετοχή του διακεκριμένου σκακιστή Στέλιου Χαλκιά που αποδέχτηκε την πρόσκληση με σκοπό την προώθηση του πνευματικού αυτού αθλήματος στην περιοχή μας.


Ο κ. Χαλκιάς έχει τον τίτλο GM(Grandmaster) τον ανώτατο τίτλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Έχει διακρίσεις στα ατομικά και διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας, στα διασυλλογικά κύπελλα Ελλάδας , σε πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες οργανώσεις καθώς και σε Ολυμπιάδες εκπροσωπώντας την χώρα μας με την Εθνική Ομάδα.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2019, με 5,5/7 και με απόδοση 2781(!) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σκακιέρα του.

Τι είναι όμως το «σιμουλτανέ»;

Πρόκειται για αγώνα επίδειξης κατά τον οποίο ένας ισχυρός σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό αντιπάλων, διερχόμενος διαδοχικά μπροστά από τις σκακιέρες τους. Οι αντίπαλοι έτσι έχουν πλεονέκτημα γιατί έχουν περισσότερο χρόνο σκέψης, μέχρι να ξαναέρθει ο ισχυρός παίκτης μπροστά τους. Επίσης έχουν να σκεφτούν μόνο τη δική τους παρτίδα σε αντίθεση με τον παίκτη που αγωνίζεται ενάντια σε πολλούς κατά κανόνα ερασιτέχνες σκακιστές έχουν την ευκαιρία να παίξουν με επαγγελματία αντίπαλο και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, ενώ από την άλλη ο καλεσμένος σκακιστής επιδεικνύει την γνώση και την αξία του, καθώς και τις πνευματικές και φυσικές ικανότητές του.

Η σημασία λοιπόν του αγώνα αυτού δεν έγκειται στο ποιος θα επικρατήσει καθώς δεν βαθμολογείται ούτε υπάρχουν έπαθλα, αλλά στην αγάπη για το άθλημα και την γοητεία που ασκεί στους συμμετέχοντες η δυσκολία του εγχειρήματος.

Η Σκακιστική Ακαδημία προσκαλεί όλους τους φίλους του σκακιού να παρευρεθούν και να απολαύσουν την εκδήλωση αυτή που γίνεται στα πλαίσια του Παλαμήδιου Άθλου. Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Χαλκιά που μας κάνει την τιμή να αγωνιστεί με τους μικρούς και μεγάλους σκακιστές-φίλους της Ακαδημίας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ