ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

"Le Jacques Cartier": Ένα κρουαζιερόπλοιο με μοναδικά χαρακτηριστικά στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:22:00 μ.μ. | | |
"Le Jacques Cartier":  Ένα μοναδικό κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Ναυπλίου
Το Γαλλικό κρουαζιερόπλοιο "Le Jacques Cartier" προερχόμενο από τον Πειραιά έδεσε νωρίς το πρωί της Κυριακής 7 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Το "Le Jacques Cartier"είναι το έκτο πλοίο της κατηγορίας κρουαζιερόπλοιων της Ponant Explorers που εκμεταλλεύεται η Ponant. 

Σε κάθε πλοίο έχει αποδοθεί το όνομα ενός διάσημου Γάλλου εξερευνητή. Αρχικά, το πλοίο ονομάστηκε Le Surville, από τον Jean-François-Marie de Surville, έναν Γάλλο έμπορο και πλοηγό. Ωστόσο, μετονομάστηκε σε Le Jacques Cartier, από τον Jacques Cartier, έναν Γαλλο-Βρετονικό εξερευνητή.

Μετά τη μετονομασία του, το Le Jacques Cartier παραδόθηκε στην Ponant στις 10 Ιουλίου 2020.

Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου, ο γαλλικός νηογνώμονας Bureau Veritas (BV) ανακοίνωσε την απόδοση του class notation «NR614 for Underwater Radiated Noise ‒ URN» στο κρουαζιερόπλοιο «Le Jacques-Cartier». 
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, το συγκεκριμένο class notation αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας PONANT να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που οφείλονται στη λειτουργία των πλοίων και των σχετικών δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εν λόγω class notation, NR614, καθορίζει τις απαιτήσεις για τη μέτρηση του υποβρύχιου θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία αυτοπροωθούμενων πλοίων και αποσκοπεί στον περιορισμό των επιπτώσεων του θορύβου στη θαλάσσια πανίδα, τόσο σε ρηχά όσο και σε βαθιά νερά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το «Le Jacques-Cartier» είναι ένα από τα λίγα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο που έχει αποκτήσει την εν λόγω πιστοποίηση και το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, της σειράς πλοίων «PONANT EXPLORERS».

Οι μετρήσεις θορύβου πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, εντός του κόλπου του Μορμπιάν, στο νότιο τμήμα της Βρετάνης, στη Γαλλία. Η διαδικασία μετρήσεων περιλάμβανε τη χρήση μιας πλωτής διάταξης, εξοπλισμένης με τρία υδρόφωνα, με την οποία εξειδικευμένα στελέχη του γαλλικού νηογνώμονα, σε συνεργασία με στελέχη της εταιρείας Quiet Oceans, ανέλυσαν την ηχητική ακτινοβολία του κρουαζιερόπλοιου «Le Jacques-Cartier».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ