ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

«Βουτιά» της NASA στο εσωτερικό της Αφροδίτης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 μ.μ. | | |
«Βουτιά» της NASA στο εσωτερικό της Αφροδίτης (βίντεο)
Πρόσφατα η NASA ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δύο νέες αποστολές στην Αφροδίτη κάτι που είχε να συμβεί τρεις δεκαετίες. Αν και ο κοντινότερος στη Γη πλανήτης εξαιτίας των αφιλόξενων και άκρως τοξικών σε πολλά επίπεδα συνθηκών του οι διαστημικές υπηρεσίες απέφευγαν να οργανώσουν αποστολές εξερεύνησης στην Αφροδίτη επειδή οι πιθανότητες αποτυχίας ήταν υψηλές.

Αυτό όμως άλλαξε και τα τελευταία δύο χρόνια ανακοινώνονται νέες αποστολές και σχέδια ακόμη και δημιουργία μόνιμων επανδρωμένων και μη ερευνητικών σταθμών στην ατμόσφαιρα του πλανήτη που πιστεύεται ότι κάποτε διέθετε συνθήκες φιλικές στη ζωή αλλά κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής γεγονός τον κατέστησε ένα από τους πιο… κολασμένους κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα.

Η μια εκ των δύο αποστολών της NASA που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα 2028-2030 ονομάζεται DAVINCI+ (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry and Imaging) και την ευθύνη της θα έχει το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard στο Μέριλαντ. 
Θα μελετήσει τη σύνθεση της ατμόσφαιρας της Αφροδίτης για να κατανοήσει την εξέλιξη της και να προσδιορίσει με βεβαιότητα αν όντως κάποτε ο πλανήτης διέθετε ωκεανό. Θα πρόκειται για μια σφαιρική διαστημοσυσκευή που θα «βουτήξει» μέσα στην πυκνή ατμόσφαιρα κυρίως από νέφη θειικού οξέος και διοξείδιο του άνθρακα και θα κάνει ακριβείς μετρήσεις. Επίσης θα τραβήξει τις πρώτες υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες μοναδικών γεωλογικών χαρακτηριστικών της Αφροδίτης.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο για την αποστολή και την βουτιά της διαστημοσυσκευής στο εσωτερικό της Αφροδίτης. Εμπνεόμενοι φυσικά από το όνομα της αποστολής οι δημιουργοί του βίντεο φρόντισαν τα στοιχεία που παρατίθενται σε αυτό να έχουν την μορφή των σκίτσων και των έργων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι γεγονός που το καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρον.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ