ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Από την Αργολίδα για διήμερο στη σκιά του Μαινάλου με την Trekking Up Travel

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 π.μ. | | |
Από την Αργολίδα για διήμερο στη σκιά του Μαινάλου με την Trekking Up Travel
Στις 13 και 14 Νοεμβρίου θα περπατήσουμε δύο από τα οκτώ τμήματα του Menalon Trail. Διαλέξαμε για αρχή της περιπέτειάς μας μέσα στα φθινοπωρινά δάση και τα τοπία του Μαινάλου το τμήμα 7: Μαγούλιανα-Βαλτεσινίκο και το τμήμα 8: Βαλτεσινίκο-Λαγκάδια.

Σε αντίθεση με το μυθικό βουνό,που κυριαρχούν τα έλατα, οι παραμενάλιες περιοχές, όπου θα κινηθούμε εμείς, έχουν μεγάλη ποικιλία τοπίων,που είναι αποτέλεσμα των γεωλογικών φαινομένων και των ανθρώπινων επεμβάσεων. Το άγριο και πλούσιο φυσικό σκηνικό εναλλάσσεται με προσήλιες εξάρσεις, τα δάση και τα ξέφωτα με θέσεις φυσικά οχυρές ή περίοπτες. Εκεί πάνω στις εναλλαγές του τοπίου θα συναντήσουμε τους γοητευτικούς ορεινούς οικισμούς της Γορτυνίας.Πρώτα τα Μαγούλιανα σε υψόμετρο 1367 μέτρων,με τα απομεινάρια του υψηλότερου κάστρου της Πελοποννήσου. Επειτα το Βαλτεσινίκο με τα γεροδεμένα πυργόσπιτα, σε υψόμετρο 1050 μ,που είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά χωριά της Γορτυνίας.Τέλος τα Λαγκάδια, χτισμένα σε μια απότομη πλαγιά στα 967 μέτρα, χωριό των ονομαστών μαστόρων και της πλούσιας αρχιτεκτονικής παράδοσης,ορατής ακόμα και σήμερα..

Στις ορεινές αυτές πεζοπορίες μας θα συναντήσουμε μερικά από τα ομορφότερα δάση ελάτης της Πελοποννήσου,όχι όμως και την πλούσια άγρια πανίδα που κάποτε φιλοξενούσαν,αφού από τον 19ο αι έχουν εξολοθρευτεί οι πληθυσμοί των λύκων,των ελαφιων,των ζαρκαδιων και της αρκουδας.Ακόμα όμως κι έτσι,εδώ μέσα στους λειμώνες,στα οροπέδια και στις ακρωρειες χτυπάει η καρδιά της αρχαίας Μαιναλίας,τόπος περιπλάνησης της θεάς Άρτεμης,των Μαινάδων,των Νυμφών, των Δρυάδων και του τραγοπόδαρου θεού Πάνα. Ελπίζουμε μέσα σ αυτά τα υπέροχα ορεινά τοπία να νιώσουμε κι εμείς για λίγο το ελεύθερο πνεύμα των απάτητων βουνων,που γέννησαν τόσους θρύλους και έγιναν πηγή έμπνευσης μεγάλων ποιητών.

Προγραμμα

1η ημερα:
Αναχώρηση με λεωφορείο 6:30 το πρωί από Ναύπλιο (σταθμός τρένου απέναντι από τράπεζα Πειραιώς) και 7:00 από την λαϊκή αγορά Άργους . Περίπου στις 9:00 θα καταλήξουμε στον αρχικό προορισμό μας το χωριό Μαγούλιανα. Από εκεί θα ξεκινήσουμε πεζοπορία σε μονοπάτι που θα μας οδηγήσει αρχικά στο ψηλότερο σημείο του χωριού. Έπειτα θα κινηθούμε καθοδικά μέσα σε μια φυσικά διαμορφωμένη λεκάνη του βουνού για να φτάσουμε στο έρημο παλιό σανατόριο (γνωστό ως Ξενώνες της Μάνας). Στη συνέχεια, διασχίζοντας την πλούσια σε νερά και βλάστηση κοιλάδα του Έλα, θα καταλήξουμε στο χωριό Βαλτεσινίκο, όπου θα ολοκληρώσουμε την πεζοπορίας της πρώτης ημέρας μας και θα διανυκτερεύσουμε. Αφού πάρουμε τα πράγματά μας από το λεωφορείο και τακτοποιηθούμε στα δωμάτια των ξενώνων,θα ορμήσουμε στην ταβέρνα του Κώστα για πρωτεΐνες και υδατάνθρακες! 
Την υπόλοιπη μέρα θα έχει ελεύθερο πρόγραμμα για ξεκούραση και βόλτα στο χωριό
-Μήκος διαδρομής :6,7Km.
-Διάρκεια διαδρομής: 3h.
-Υψόμετρα :μέγιστο 1308m – ελάχιστο 1019m.
-Τύπος διαδρομής: διάσχιση.
-Βαθμός δυσκολίας: εύκολο.
-Έδαφος: καλντερίμι, μονοπάτι, χωματόδρομος.
-Απευθύνεται: άνω των 18 ετών με καλή φυσική κατάσταση.

2η ημερα:Μετά το πρωινό στους ξενώνες μας,θα ξεκινήσει η δεύτερη ημέρα της πεζοπορίας μας,που θα έχει στόχο το φημισμένο χωριό των μαστόρων, τα Λαγκάδια. Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από την πλατεία του Βαλτεσινίκου και κινούμενοι ανοδικά, περνώντας από το πετρόχτιστο σχολείο, θα φτάσουμε στο σημείο αρχής του μονοπατιού. Ανοιχτά τοπία και δάση ελάτης θα αντικρίζουμε καθ όλη την διάρκεια της πεζοπορίας μας αλλά και θα συναντάμε σημεία με χαρακτηριστικά τοπωνύμια όπως Γριάς λιθάρι ,Γριάς βρύση,Κρύα βρύση,λιβάδι Γκριλάς, Πανόραμα Δραινας. Προς το τέλος,αφού περάσουμε κάτω από το εντυπωσιακό συγκρότημα ‘’νερόμυλοι Ράπη’’, θα μπούμε στα Λαγκάδια. Αφού περιπλανηθούμε για λίγο στα σοκάκια του χωριού και επειδή δεν μας αρέσει να επιστρέφουμε πίσω νηστικοί,θα καθίσουμε για φαγητό στο Maniatis Restaurant, κάτω από τον μεγαλοπρεπή πλάτανο της πλατείας των Λαγκαδιών, στην άκρη του φαραγγιού, με την μαγευτική θέα.

Η συνολική διαδρομή των 14 χιλιομέτρων διαρκεί γύρω στις 6 ώρες κι ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι ότι απευθύνεται σε κάθε κατηγορία πεζοπόρων, από τους λάτρεις των μεγάλων αποστάσεων ως τους απλούς περιπατητές. Όσοι όμως επιθυμούν να μην κάνουν ολόκληρη την διαδρομή,θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, που γι αυτό το λόγο θα περιμένει περίπου στο 8ο χιλιόμετρο της πεζοπορίας,και από εκεί θα μεταβούν στα Λαγκάδια.
-Μήκος διαδρομής :14Km.
-Διάρκεια διαδρομής: 6h.
-Μήκος μικρής διαδρομής : 8,5km.
-Διάρκεια μικρής διαδρομής : 4h.
-Υψόμετρα :μέγιστο 1377m – ελάχιστο 937m.
-Τύπος διαδρομής: διάσχιση.
-Βαθμός δυσκολίας: μέτριος.
-Έδαφος: καλντερίμι, μονοπάτι χωματόδρομος.
-Απευθύνεται: άνω των 18 ετών με καλή φυσική κατάσταση.

Απαραίτητα εφόδια για τις πεζοπορίες:
-μποτάκι-παπούτσι trekking.
- μπατόν.

*-Ρουχισμός για πεζοπορίες 2 ημερών: ισοθερμικά ρούχα, καπέλο, μπουφάν αντιανεμικό – αδιάβροχο(με ή χωρίς επένδυση), 2 ζευγάρια κάλτσες χοντρές, σκούφο, γάντια, fleece ή μάλλινο πουλόβερ, παντελόνι βαμβακερό.
- σακίδιο.
-γυαλιά ηλίου, αντηλιακό.
-ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό 1,5 lt.
-να δοθεί έμφαση στον ρουχισμό,γιατί ενδέχεται να επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.
-Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ
-Η κατοχύρωση θέσης θα ολοκληρώνεται με προκαταβολή 40 ευρώ έως 7
Νοεμβρίου και εξόφληση όλου του ποσού έως 10 Νοεμβρίου
-Αριθμός λογαριασμού (Εθνική Τράπεζα): GR7601103140000031400785908
-Δικαιούχος: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
-Στην αιτιολογία της κατάθεσης να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη, η λέξη ''Μαίναλο'' και να γίνεται ενημέρωση τηλεφωνική ή με μήνυμα για την κατάθεση.

-Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
-6948540564 (Σκανδάλης Νίκος).
-6947732750 (Κιντής Δημήτρης).

*Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση του ταξιδιού απαιτείται ο ελάχιστος αριθμός των 15 ατόμων .Εφόσον ο αριθμός αυτός δεν συμπληρωθεί, η trekking up travel διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει το συγκεκριμένο ταξίδι . Οφείλει δε να ενημερώσει όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό και να τους επιστρέψει τα χρήματα που είχαν καταβάλει, χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση.

Περιλαμβάνει:
- ολες τις μεταφορές
- 1 διανυκτέρευση σε παραδοσιακούς ξενώνες στο Βαλτεσινίκο σε δίκλινα καιτρίκλινα δωμάτια
-Πρωινό
-3 οδηγούς –συνοδούς πεζοπορίας
-Ασύρματες επικοινωνίες
-Ομαδικό φαρμακείο
-gps
-Ασφάλεια διοργανωτή
-Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνει :
-Γεύματα-ποτά-αναψυκτικά
-ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

ΟΡΟΙ ΚΡΑΤΗΣΗΣ :
Κρατήσεις – προκαταβολές – ακυρώσεις:
Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή της προκαταβολής και να έχει γίνει εξόφληση του συνολικού ποσού, με μετρητά ή με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ορίζεται στο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, για οποιοδήποτε λόγο, ισχύουν τα εξής:
α) Ακύρωση μέχρι επτά (7) ημέρες πριν από την αναχώρηση: επιστροφή ολόκληρης της προκαταβολής.
β) Ακύρωση μέχρι τρείς (3) ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος: παρακράτηση του 50% του ποσού συμμετοχής.
γ) Ακύρωση σε λιγότερες από τρεις (3) ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος: παρακράτηση όλου του ποσού συμμετοχής.
δ)Μη εμφάνιση στο πρόγραμμα: παρακράτηση όλου του ποσού συμμετοχής.

Εφόσον υπάρχει συνεργασία με άλλους προμηθευτές (ξενοδοχεία, τουρ. γραφεία), τότε σε κάθε περίπτωση, ισχύουν και οι δικοί τους όροι πληρωμών και ακυρώσεων.

Αλλαγή προγράμματος από την Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ:

Η Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ. διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ματαιώσει το πρόγραμμα πριν από την έναρξή του για λόγους ασφάλειας ή ανώτερης βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, απεργίες και άλλες ανωμαλίες, χαμηλό επίπεδο συμμετεχόντων κ.λ.π.).
Σε περίπτωση ματαίωσης επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό που έχει καταβληθεί και οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να ζητήσουν άλλη αποζημίωση.

Σε περίπτωση τροποποίησης, η Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ. προτείνει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες πρέπει, το αργότερο 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση, να αποδεχθούν την αλλαγή ή να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, λαμβάνοντας πίσω όσα χρήματα έχουν καταβάλλει, χωρίς καμία άλλη απαίτηση.

*Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση του ταξιδιού απαιτείται ο ελάχιστος αριθμός των 15 ατόμων .Εφόσον ο αριθμός αυτός δεν συμπληρωθεί, η trekking up travel διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει το συγκεκριμένο ταξίδι .

Οφείλει δε να ενημερώσει τους όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό και να τους επιστρέψει τα χρήματα που είχαν καταβάλει χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση.

Αλλαγή προγράμματος από τους συνοδούς-οδηγούς:

Οι συνοδοί-οδηγοί της Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ. έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν τα προγράμματα σύμφωνα με τους κανόνες της κάθε δραστηριότητας και τους όρους ασφαλείας.
Γι αυτό οι συνοδοί-οδηγοί έχουν το δικαίωμα – κατά την απόλυτη κρίση τους –να τροποποιήσουν ένα πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και να εφαρμόσουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, αν αυτό επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας. Τα τυχόν επιπλέον έξοδα, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες και τυχόν αποχώρηση, λόγω μη αποδοχής του εναλλακτικού προγράμματος, δεν δημιουργεί λόγο αποζημίωσης για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες. Ακόμη οι συνοδοί-οδηγοί της Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ. , έχουν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν σε κάποιον από τους συμμετέχοντες να πάρει μέρος σε ένα τμήμα ή σε ολόκληρο το πρόγραμμα, εάν με τη συμπεριφορά του θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του, την ομάδα, ή αν δεν τηρεί τους κανόνες και τις οδηγίες που του έχουν υποδειχθεί για την ορθή εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς αυτό να δημιουργεί αιτία αποζημίωσης..
Φωτογράφιση/κινηματογράφιση συμμετεχόντων:

Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες φωτογραφίζονται και κινηματογραφούνται. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε όλες τις προωθητικές ενέργειες της Trekking up travel Κοιν,Σ.Επ. (έντυπα, ιστοσελίδα κ.λπ.). Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να εμφανίζεστε στο προωθητικό υλικό της, θα πρέπει να μας αποστείλετε γραπτώς το αίτημά σας.

Ασφάλιση:
Η Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ. συστήνει- επιπλέον της ασφάλειας αστικής ευθύνης που περιλαμβάνεται στα προγράμματα της- και την προσωπική ασφάλιση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και σας ενημερώνει ότι, μέσω του ασφαλιστή της ,έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αυτή την ενέργεια ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ (σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 7 του Π.Δ. 339/1996)
Trekking up travel ,ταξιδεύουμε με ασφάλεια μέτρα προστασίας covid-19:
1)Διατηρούμε τη χωρητικότητα στα λεωφορεία με βάση το ποσοστό που έχει ορίσει η πολιτεία.
2)Καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού η ορθή χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.
3)Κατά την είσοδο στο πούλμαν θα γίνεται απολύμανση των χεριών
4)θα κάνουμε δεκτές/ούς στις εκδρομές μας μόνο όσες/ούς προσκομίσουν αρνητικό self-test προηγούμενης ημέρας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ