ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου έλαβαν μέρος σε μεταφραστικό διαγωνισμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:28:00 μ.μ. | |
Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου έλαβαν μέρος σε μεταφραστικό διαγωνισμό
Στην εποχή μας, είναι μεγάλη η ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία. Η πολυγλωσσία αποτελεί αναγκαίο εργαλείο επαγγελματικής ανέλιξης, αλλά ακόμα περισσότερο, γέφυρα μεταξύ διαφορετικών λαών και πολιτισμών – ένα σημείο ουσιαστικής επαφής. 

Η καλλιέργεια της πολυγλωσσίας έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της αλληλοαποδοχής και της αρμονικής συνύπαρξης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πολυγλωσσίας, διοργανώνει κάθε χρόνο τον διαγωνισμό μετάφρασης Juvenes Translatores για μαθητές του Λυκείου. Από κάθε χώρα της ΕΕ επιλέγονται, κατόπιν κληρώσεως, σχολεία ισάριθμα με τον αριθμό των ευρωβουλευτών της (21 για την Ελλάδα).
Το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου έχει κληρωθεί και λάβει μέρος στον διαγωνισμό Juvenes Translatores δύο φορές κατά το παρελθόν. 
Για πρώτη φορά εφέτος, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής των σχολείων που δεν κληρώθηκαν σε έναν παράλληλο μεταφραστικό διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης με τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 
Στόχος του παράλληλου διαγωνισμού είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές να δοκιμάσουν τις μεταφραστικές τους ικανότητες. Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου πήραν μέρος στον μεταφραστικό διαγωνισμό και έζησαν μια μοναδική και εποικοδομητική εμπειρία.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ