ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Γιατί επισκέφθηκε το 1ο Λύκειο Άργους ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:20:00 μ.μ. | | |
Γιατί επισκέφθηκε το 1ο Λύκειο Άργους ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης
Ο Καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης παραγωγός και συγγραφέας Μανούσος Μανουσάκης, ενέπνευσε σήμερα καθηγητές και μαθητές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Λύκειο Άργους με θέμα "Η Ελληνική Λογοτεχνία στο Θέατρο στον Κινηματογράφο στη Τηλεόραση ".
Τόνισε πως προεξάρχουσα συνιστώσα γι' αυτόν είναι ο Έρωτας και κοινός παρονομαστής όλων των δραστηριοτήτων του είναι η σχέση του με τον υλικό και υπερβατικό κόσμο με τη φύση το σώμα το Θεό....
Λίγα λόγια για τον Μανούσο Μανουσάκη

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film School) στην Αγγλία. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά στον κινηματογράφο.

Μία από τις πρώτες του δουλειές ήταν η ταινία Βαρθολομαίος το 1973. Στην ταινία αυτή είχε τριπλό ρόλο καθώς έγραψε το σενάριο και έκανε την σκηνοθεσία και την παραγωγή αυτής. Η ταινία απέσπασε ειδική μνεία στο "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Ρέμο" του 1973, αλλά στην Ελλάδα απαγορεύτηκε από τη χούντα. Ακολούθησαν κι άλλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως "Άρχοντες" το 1978, "Η Σκιάχτρα" το 1985 ενώ συμμετείχε στις ταινίες "Σουβλίστε τους! Έτσι θα πάρουμε το κουραδόκαστρο" και "Το τραγούδι της επιστροφής" είχε παρουσία ως ηθοποιός. Στα μέσα τις δεκαετίας του 1980 έκανε τα πρώτα του βήματα ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε την σκηνοθεσία των σειρών: "Καλλικαντζαροδουλειές" (1985-1986), "Μικρογραφίες" (1986-1987) και "Τα καλύτερά τους χρόνια" (1989).

Το όνομά του έχει συνδυαστεί με τη σκηνοθεσία και παραγωγή ελληνικών τηλεοπτικών σειρών στην ιδιωτική τηλεόραση από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα. Οι δραματικές σειρές οι οποίες σκηνοθέτησε βασίζονται σεναριακά σε απαγορευμένους έρωτες, ενώ κάποιες από αυτές (''Ψίθυροι Καρδιάς'', ''Άγγιγμα Ψυχής'', ''Μη μου λες αντίο'', ''Η αγάπη ήρθε από μακριά'') θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Στον κινηματογράφο έχει υπογράψει σκηνοθετικά τις ταινίες "Παραλάβατε διορισμόν" το 1996, "Κόκκινος δράκος" το 1998 και "Ουζερί Τσιτσάνης" το 2015.

Φιλμογραφία
Ως σκηνοθέτης και παραγωγός
1985-1986 Καλλικαντζαροδουλειές ΕΡΤ2
1986-1987 Μικρογραφίες
1989 Τα καλύτερά τους χρόνια ΕΤ2
1991-1992 Φάκελλος Αμαζών ΑΝΤ1
1992-1995 Τμήμα Ηθών
1994-1995 Ταύρος με Τοξότη
1995-1996 Δρόμοι της πόλης
1996-1997 Παλίρροια MEGA
1997-1998 Ψίθυροι καρδιάς
1998-1999 Άγγιγμα ψυχής ANT1
1999-2000 Σύνορα αγάπης
2000-2001 Έρωτας κλέφτης
Αθώος ή ένοχος
2001-2002 Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο
2002-2003 Η αγάπη ήρθε από μακριά
2003 Παραλάβατε διορισμόν ΝΕΤ
2003-2004 Το παιχνίδι της συγνώμης ANT1
2004-2005 Μη μου λες αντίο
2005-2006 Κρυφά μονοπάτια
2006-2007 Για την Άννα
2007-2008 Φάρος
2019-2020 Το Κόκκινο Ποτάμι OPEN BEYOND
2021 Βαρδιάνος στα σπόρκα ΕΡΤ1
Ποιος ήτον ο φονεύς του αδερφού μου
Κρίσιμες στιγμές

Κινηματογράφος
Ως σκηνοθέτης και παραγωγός
1973 Βαρθολομαίος
1978 Άρχοντες
1985 Η σκιάχτρα
1986 Παράξενη συνάντηση
1987 Αντίστροφη πορεία
1996 Παραλάβατε διορισμόν
1998 Κόκκινος δράκος
2015 Ουζερί Τσιτσάνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ