ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Εξαιρετική η μουσική εκδήλωση στο Ναύπλιο για τα «200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. | | |
Εξαιρετική η μουσική εκδήλωση στο Ναύπλιο για τα «200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας» (βίντεο)
Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργάνωσαν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου συναυλία με τίτλο «200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας».
Ήταν μια συναυλία-αφιέρωμα στα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης μέσα από τραγούδια παραδοσιακά, δημοτικά (ιστορικά & κλέφτικα), πατριωτικά και νεότερα έντεχνα αναφερόμενα στους αγώνες του ελληνισμού. 
Ειδικότερα, ακούστηκαν τα εμβληματικά παραδοσιακά τραγούδια όπως Σαράντα Παλικάρια, Κλείσαν οι στράτιες του Μοριά, Στ’ Αναπλιού το Παλαμίδη και από τους νεότερους Έλληνες συνθέτες θα ερμηνευτούν αποσπάσματα από το έργα Η καντάτα της Ελευθερίας του Χρήστου Λεοντή, Τα γράμματα στον Μακρυγιάννη του Ηλία Ανδριόπουλου και Να ’τανε το ’21 του Σταύρου Κουγιουμτζή.
Η συναυλία αποδόθηκε από ένα εξαίρετο μουσικό σχήμα που περιλάμβανε τους δημοφιλείς τραγουδιστές του ελαφρού τραγουδιού, αδελφούς Σπύρο & Μάκη Καραβιώτη με τις κιθάρες τους (γνωστοί και από τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στην εκπομπή Το Αλάτι της Γης), τον Γιώργο Τσοκάνη στα πλήκτρα (διατελέσας μαέστρος της εκπομπής της ΕΡΤ Στα τραγούδια λέμε Ναι), τον πρωτοψάλτη & καθηγητή παραδοσιακής μουσικής Γρηγόρη Κακούρη στο παραδοσιακό τραγούδι και τον Πάρη Μάμμα στο κλαρίνο (διατελέσας αρχιμουσικός στην φιλαρμονική Μαρκοπούλου Αττικής).
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας.
Η συναυλία ήταν ελεύθερη για τους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, όπως προβλέπουν τα τελευταία μέτρα του Ε.Ο.Δ.Υ. στους κλειστούς χώρους για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Cov-19.
Δείτε παρακάτω ολόκληρη την εκδήλωση:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ