ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 η πυγμαχία, η άρση βαρών και το μοντέρνο πένταθλο!!

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 η πυγμαχία, η άρση βαρών και το μοντέρνο πένταθλο!!
Προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση της ΔΟΕ να αφαιρεθούν από το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 τρία αθλήματα που υπήρχαν για έναν αιώνα στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.

Πρόκειται για την άρση βαρών, την πυγμαχία και το μοντέρνο πένταθλο

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άφησε ένα «παράθυρο» επαναξιολόγησης για το αν θα μπορούσαν «εν δυνάμει να συμπεριληφθούν» στο πρόγραμμα του Λος Άντζελες κατά τη σύνοδο του 2023, εάν υπάρξουν επαρκείς δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.


Η άρση βαρών βρίσκεται υπό την απειλή της Ολυμπιακής «διαγραφής» από το 2024, λόγω «βροχής» σκανδάλων ντόπινγκ και διαφθοράς. Γι’ αυτό και εξακολουθεί να εγείρει «σοβαρές ανησυχίες» και παραμένει υπό παρακολούθηση, όπως δήλωσε ο Τόμας Μπάχ.

Σε ό,τι αφορά το μοντέρνο πένταθλο, υπόκειται σε πλήρη αναθεώρηση λόγω της υπόθεσης «Saint Boy», το όνομα του αλόγου το οποίο χτυπήθηκε από μια Γερμανίδα αμαζόνα και τον προπονητής της κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Κατά τ’ άλλα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, αναμένεται να προτείνει στην 139η σύνοδό της, στις 31 Ιανουαρίου 2022 και λίγο πριν από τους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου, την προσθήκη της αναρρίχησης, του surfing και του skateboard στον κατάλογο των 28 αρχικών Ολυμπιακών αθλημάτων στην Καλιφόρνια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ