ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:03:00 μ.μ. | | |
Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας
Την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2021, το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, άνοιξε τις πόρτες του και φιλοξένησε τους εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας, κα Έφη Μανουσάκη, ψυχολόγο και κο Άγγελο Δήμα, γυμναστή Ειδικής Αγωγής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την αναπηρία. 

Η πρόσκληση της Διεύθυνσης του σχολείου, ήταν τιμή και συνάμα πρόκληση για το Σύλλογο μας.

Το κοινό ήταν ενθουσιώδες και ιδιαίτερα πρόθυμο να ενημερωθεί.

Στην παρουσίαση που ακολούθησε, οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στις μορφές αναπηρίας, τη στάση της κοινωνίας απέναντι στα ΑμεΑ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, στην ατομική υπευθυνότητα των συμπολιτών τους. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις διακρίσεις Ελλήνων αθλητών ΑμεΑ, σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, δίνοντας το μήνυμα πως η δύναμη της ψυχής και η θέλησή τους, καταφέρνει πολλές φορές το ακατόρθωτο!

Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρουσίαση, συμμετείχαν με απορίες – παρατηρήσεις , εξέφρασαν πολλές φορές τους προβληματισμούς τους, μοιράστηκαν όμως και τις ιδέες για την προαγωγή της ισότητας και της ευημερίας των ΑμεΑ!

Είναι γνωστό πως η ηλικιακή αυτή ομάδα, είναι πιο δεκτική στη διαφορετικότητα και είναι αυτή που θα μπορέσει να αλλάξει προς το καλύτερο, την υπάρχουσα κατάσταση που αφορά τα ΑμεΑ.

Σας ευχαριστούμε όλους στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, για την αγκαλιά που ανοίξατε!!

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, ανάμεσα σε σας, στους σημερινούς μαθητές, να αναδειχθούν οι ενήλικες εκείνοι, που ως ενεργοί πολίτες, θα στέκονται δίπλα στα άτομα με αναπηρία και θα υποστηρίζουν την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία.

ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν.Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ