ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Αυστραλία: 5 παιδιά νεκρά σε δυστύχημα με φουσκωτό κάστρο που παρασύρθηκε από τον άνεμο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:11:00 μ.μ. | | | |
Αυστραλία: 5 παιδιά νεκρά σε δυστύχημα με φουσκωτό κάστρο που παρασύρθηκε από τον άνεμο
Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα τραυματίσθηκαν σοβαρά σήμερα στην Αυστραλία, όταν το φουσκωτό κάστρο, μέσα στο οποίο έπαιζαν, παρασύρθηκε από ριπή ανέμου, σύμφωνα με την αστυνομία.


Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια γιορτής για το τέλος του τριμήνου σε Δημοτικό σχολείο του Ντέβονπορτ, στο νησί της Τασμανίας (νότια Αυστραλία).

Τα παιδιά έπεσαν από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Τέσσερα απ' αυτά, ηλικίας περίπου 10 ως 12 ετών, έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και ένα πέμπτο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία της Τασμανίας, η οποία άρχισε έρευνα για το δυστύχημα.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης έδειχναν αστυνομικούς να έχουν καταρρεύσει και να περιγράφουν «πολύ δύσκολες και οδυνηρές σκηνές».

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα.

«Μικρά παιδιά διασκέδαζαν στο ύπαιθρο με τις οικογένειές τους και αυτό μετατράπηκε σ' αυτή τη φρικτή τραγωδία, αυτή την περίοδο της χρονιάς, σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει «ασθενείς ανέμους» και ηλιοφάνεια για σήμερα καθώς ξεκινάει το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου στην περιοχή αυτή, η οποία βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Τασμανίας.

ΦΩΤΟ EPA/GRANT WELLS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ