ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Ταχύρυθμα τμήματα μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής σε Άργος και Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:05:00 π.μ. | | |
Ταχύρυθμα τμήματα μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής σε Άργος και Ερμιονίδας
Ξεκινούν οι αιτήσεις στα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης ( Αργους) του Υπ Τουρισμού για πιστοποίηση και βελτίωση των γνώσεων των συμμετεχόντων εργαζομένων και ανέργων στον τουρισμό με απόκτηση δημοσίου Πιστοποιητικού – τίτλου. 

Θα λειτουργήσουν 50 τμήματα σε όλη την Ελλάδα ενώ για την Πελοπόννησο έχουν προγραμματιστεί 14 τμήματα στις ακόλουθες περιοχές: Άργος, Ερμιονίδα, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα & Πάτρα. 

Για τον Ν. Αργολίδας έχουν εγκριθεί 2 τμήματα για το Αργος στις ειδικότητες Μαγειρικής Τέχνης και Οροφοκομίας ενω κατόπιν προτάσεως του Δ/ντή της Σχολής εγκρίθηκαν από το Υπ Τουρισμού και 2 τμήματα για την περιοχή της Ερμιονίδας στις ειδικότητες Υποδοχής & Επισιτισμού που διαθέτει μεγάλο αριθμό εργαζομένων αλλά και πολλές τουριστικές μονάδες. Οι αιτήσεις θα κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Υπ Τουρισμού www.mintour.edu.gr από την Τετάρτη 15/12/2021 έως και την Πέμπτη 23/12/2021. 

Οι απαραίτητες προυποθέσεις που θέτει η προκήρυξη είναι η εργασία στον τουρισμό στις αντίστοιχες ειδικότητες , ο αριθμός ενσήμων της τελευταίας τριετίας ( 150) η κατοχή τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης ( Δημοτικού για όσους έχουν τελειώσει το 1980 και Γυμνασίου για όσους τελείωσαν Δημοτικό απο το 1981 και μετά) η ηλικία έως 55 ετών. 

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού (αλλά και των ανέργων) υλοποιούνται μόνο από το Υπ Τουρισμού με τις πιστοποιημένες – εξειδικευμένες δομές τους όπως την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος.. 

Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο. 

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση των 380 ωρών ( περίπου 3,5 μηνών) οδηγεί στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού και της Υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67). Σε όλη την διάρκεια των μαθημάτων που θα αρχίσουν απο τον Ιανουάριο 2022 οι συμμετέχοντες μαθητές -τριες θα αμοίβονται με ωριαίο επίδομα σύμφωνα με τις παρουσίες τους τόσο οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι αλλα και οι επιδοτούμενοι με ανεργία απο τον ΟΑΕΔ. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητούνται στην Τουριστική σχολή στο Αργος ( τηλ 27510 20115, Δαναού 29) και στην ιστοσελίδα μας www.mintour.edu.gr 

Άργος 13/12/2021 
Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ