ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Τι προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου για τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 π.μ. | |
Τι προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου για τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 7/12/2021 ήρθε θέμα ημερήσιας διάταξης. «Περί λήψης απόφασης επί εισήγησης για μη αναπροσαρμογή τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων»

Τι ισχύει όμως μέχρι σήμερα στην κατηγορία: ΤΕΛΟΣ Κ/Χ ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Κ.Λ.Π.

Στη Νέα Πόλη του Ναυπλίου το τέλος κατάληψης πεζοδρομίου είναι 34€/μ2. Στις Δημοτικές Ενότητες το δημοτικό τέλος είναι 30€/μ2.

Δηλαδή για την επισκευή μιας οικοδομής στο Ναύπλιο που έχει π.χ. 20 μέτρα πρόσωπο σε πεζοδρόμιο ο ιδιοκτήτης, για να τοποθετήσει ικριώματα (σκαλωσιά) είναι υποχρεωμένος, εφαρμόζοντας την απόφαση 81/2015 του δημοτικού συμβουλίου, να πληρώσει (20 * 34) = 680€/μήνα. Δηλαδή διπλάσιο από το ενοίκιο του σπιτιού του, χωρίς να έχει τίποτε ανταποδοτικό από το Δήμο. Αυτό το κόστος είναι απαγορευτικό για τους ιδιοκτήτες που θέλουν να επισκευάσουν τα σπίτια τους. Πολλές φορές αναγκάζονται να παρανομούν, να μη δηλώνουν την τοποθέτηση ικριωμάτων ή να κάνουν εργασίες χωρίς ικριώματα με κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Το πρόβλημα αυτό το θέσαμε προφορικά στη δημοτική αρχή και εγγράφως στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στις 18/02/2021. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το συγκεκριμένο θέμα ζητήσαμε να αναβληθεί έτσι ώστε να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση και να υιοθετηθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πριν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρότασή μας συνοψίζεται στα εξής:

Κάθε ιδιοκτήτης που προτίθεται να καταλάβει κοινόχρηστο χώρο για επισκευή συντήρηση ή κατασκευή κτίσματος, η χρέωση από το Δήμο για το Ναύπλιο και όλα τα τοπικά διαμερίσματα να είναι:

Για τον πρώτο μήνα ατελώς και από το δεύτερο μήνα 10€/μήνα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Με την πρόταση αυτή δίνουμε την δυνατότητα στον καθένα που θέλει να εκτελέσει εργασίες να το κάνει χωρίς επιβάρυνση και συγχρόνως να μην αφήνονται τα ικριώματα στις οικοδομές για μεγάλο διάστημα χωρίς να εκτελούνται εργασίες.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ναυπλίου

Κώστας Γκόνης
Μαρία Αλημπέρτη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ