ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Το Λιμενικό Σώμα τίμησε τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 μ.μ. | | | |
Το Λιμενικό Σώμα τίμησε τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο στο Ναύπλιο (βίντεο)
Στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου τιμάται κάθε χρόνο με κάθε μεγαλοπρέπεια από το Λιμενικό Σώμα η εορτή του προστάτη του, Αγίου Νικολάου.
Για έκτη συνεχή χρονιά ,λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ναυπλίου ,οι ακολουθίες για την εορτή του Αγίου έγιναν στον ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο. 
Η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο παραμένει κλειστή τα τελευταία χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης από το Υπουργείο πολιτισμού.

Ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου τελέσθηκε προεξάχοντος του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτη Κιντή ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος Φρίμης.
Τον εσπερινό παρακολούθησαν ο βουλευτής Αργολίδας Ι. Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού και αρκετός κόσμος
Πριν μερικά χρόνια ο ναός του Αγίου Νικολάου έκλεισε 300 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή ναό που οικοδομήθηκε το 1713 από τον προβλεπτή του ενετικού στόλου , τον Αυγουστίνο Σαγρέδο. 
Βάση διαφόρων στοιχείων από την απογραφή που έκαναν οι Ενετοί το 1696,υπήρχαν τρεις εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Νικόλαο ,πιθανόν όταν καταστράφηκαν από τον πόλεμο των Ενετών με τους Τούρκους για την διεκδίκηση της πόλης του Ναυπλίου η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ξαναφτιάχτηκε και πάλι από τον Σαγρέδο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ