ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Δεμένα έως και σήμερα τα μεσάνυχτα τα πλοία στα λιμάνια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:44:00 π.μ. | |
Δεμένα έως και σήμερα τα μεσάνυχτα τα πλοία στα λιμάνια
Κάλεσμα προς το σύνδεσμο των ακτοπλόων να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών, για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, με «ρεαλιστικές» και «βελτιωμένες» προτάσεις, απευθύνει με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία προκήρυξε προχθές 48ωρη κινητοποίηση που λήγει σήμερα στις 24.00 τα μεσάνυχτα με προοπτική κλιμάκωσης.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών ζητεί μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Για σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 οι ναυτεργάτες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Blue Star Delos.

Η ΠΝΟ στη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Ομοσπονδία των ναυτικών σεβόμενη απολύτως το επιβατικό κοινό επεδίωκε και επιθυμούσε οι διαπραγματεύσεις με τους ακτοπλόους να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα "γιατί η χρονοτριβή δυστυχώς οδηγεί εκ των πραγμάτων σε δυναμικές εξελίξεις".

Η Ομοσπονδία των ναυτικών προσθέτει επίσης ότι «μετά από καθυστέρηση δύο και πλέον ετών, των διαπραγματεύσεων με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΣΣΕ για τα έτη 2020 και 2021, διατυπώσαμε ξεκάθαρα και έντιμα τις θέσεις και τα αιτήματα μας, τα οποία η άλλη πλευρά «λησμονώντας» το γεγονός ότι οι Ναυτεργάτες δεν έλαβαν καμία αύξηση για τα έτη 2020 και 2021, (τελευταία αύξηση 2% το 2019), αρνήθηκε να συζητήσει ουσιαστικά τις θέσεις μας και αντιπρότεινε «αυξήσεις» του 0% για το 2020 και 1% για το 2021 και μάλιστα χωρίς αναδρομικότητά.»

Η ΠΝΟ ζητεί την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων της χώρας ενώ στις κινητοποιήσεις των ναυτικών της ακτοπλοϊας συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών με τετράωρες και εξάωρες στάσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι, χθες, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ, με ανακοίνωσή του, απηύθυνε από την πλευρά του κάλεσμα προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, να ματαιώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα πλοία της ακτοπλοϊας και να συνεχίσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ