ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Α. Πουλάς:Το τρίπτυχο «Εμβολιασμοί - Στήριξη του ΕΣΥ - Μέτρα προστασίας» είναι η συνταγή για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:27:00 μ.μ. | |
Α. Πουλάς:Το τρίπτυχο «Εμβολιασμοί - Στήριξη του ΕΣΥ - Μέτρα προστασίας» είναι η συνταγή για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Ο Ανδρέας Πουλάς στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής στο σχέδιο νόμου: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:


· Για άλλη μία φορά φέρνετε ένα πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του επείγοντος χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς ανάληψη επιπτώσεων και συνεχίζετε να φέρνετε νύχτα τροπολογίες και να δούμε που θα σταματήσετε.

· Συμπεριφέρεστε σαν η πανδημία να βρίσκεται στο τέλος της ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα λήξει αυτή η υγειονομική περιπέτεια.

· Δεν είναι στο χέρι σας το πότε θα λήξει αλλα αφορά ένα παγκόσμιο φαινόμενο η αποδρομή του οποίου εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ευρεία διάδοση του εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη, γεγονός που καθυστερεί με ευθύνη όλων των ισχυρών κρατών παγκοσμίως και συγκρούεται με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών πολυεθνικών.

· Αρχικά το πρώτο που θα έπρεπε να κάνετε μέσα σε αυτή την κατάσταση είναι να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Με πολιτικές που θα καλλιεργούσαν την ασφάλεια και θα καταπολεμούσαν την αβεβαιότητα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αμβλύνατε τις αντιδράσεις των πολιτών απέναντι στον εμβόλιασμό και δεν θα καθυστερούσε χαρακτηριστικά η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας.

· Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσετε την οδό της πειθούς και της πλήρους ενημέρωσης επιλέξατε μέτρα κοινωνικού περιορισμού τα οποία ναι μεν αύξησαν το ρυθμό των εμβολιασμών αλλά σας απομάκρυναν ακόμη περισσότερο από την κοινωνία.

· Δημιουργήσατε καχυποψία και ανασφάλεια στους πολίτες και συνεχίζετε να το κάνετε με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις διαρροές τις Δευτέρας ότι σκοπεύατε να επιβάλλετε υποχρεωτικά rapid test κατά τη διάρκεια των γιορτών στους εμβολιασμένους πολίτες τα οποία μάλιστα θα πλήρωναν από την τσέπη τους για να έρθει την επόμενη ημέρα ο Πρωθυπουργός και να το πάρει πίσω με δική του πρωτοβουλία ανακοινώνοντας τελικά τη διανομή δωρεάν self test.

· Τι ακριβώς ήταν αυτό; Ένα επικοινωνιακό τρικ για να φανεί και πάλι ο Πρωθυπουργός ότι σώζει την κατάσταση την τελευταία στιγμή; Η ενέργειά σας όμως αυτή να ξέρετε ότι ενίσχυσε τον κοινωνικό διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και μάλιστα λειτούργησε και εις βάρος του εμβολιαστικού εγχειρήματος δίνοντας επιπλέον επιχειρήματα σε όσους είναι ενάντια στον εμβολιασμό.

· Και ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον εσείς το μόνο μέτρο που παίρνετε η διανομή δωρεάν self test στους πολίτες με αμφίβολη την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων τους.

· Που είναι τα μέτρα για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς; Μήπως επίσης θα έπρεπε να εξετάσετε την εκ νέου επέκταση της τηλεργασίας καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χωρους; Να μειώσετε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις;

· Το Εθνικό Σύστημα Υγείας το κάνατε μονοθεματικό ωθώντας του ασθενείς με άλλες παθήσεις στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα ο οποίος έχει αυξήσει κατά πολύ την κερδοφορία του.

· Γνωρίζετε ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων που δεν εμπλέκονται με την πανδημία δεν έχουν αντικείμενο εκπαίδευσης στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή; Τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;

· Ακούω πολλούς συναδέλφους βουλευτές της κυβέρνησης σε συνεντεύξεις τους να μιλούν για μεγάλες ελλείψεις στην ειδικότητα της εντατικολογίας και ορθώς το λένε. Δεν είναι όμως μόνο οι εντατικολόγοι που λείπουν από τα νοσοκομεία σήμερα, μία έλλειψη που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία, λείπουν και άλλες πολλές ειδικότητες πολύ σημαντικές για την ισόρροπη λειτουργία του υγειονομικού μας συστήματος.

· Πότε επιτέλους θα εντάξετε το υγειονομικό προσωπικό στα Βαρέα και Ανθυγιεινά; Το πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη το έχετε στα χέρια σας εδώ και ένα χρόνο κρατώντας το αναξιοποίητο παρόλο που εμείς έχουμε καταθέσει επανείλημμενα σχετική τροπολογία.

· Πως αξιοποιήθηκαν οι δωρεές που έγιναν για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Ποια συγκεκριμένα νοσοκομεία ενίσχυσαν; Που κατευθύνθηκαν τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την πανδημία;

· Το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει γραπτά αιτήματα για τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων τόσο για το ζήτημα των δωρεών αλλά και δεύτερη συνεδρίαση για να συζητηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη για την ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

· Στο θέατρο του παραλόγου, της προχειρότητας, των φωτογραφικών διευθετήσεων και των μπαλωμάτων κινούνται και οι διατάξεις που αφορούν στα άλλα υπουργεία.

· Δεν βρήκατε ούτε ένα μέτρο να λάβετε για την αντιμετώπιση της ενεργειακής λαίλαπας που μαστίζει τα νοικοκυριά;

· Πως θα βοηθήσετε τους πολίτες στα ορεινά της χώρας, τους αγρότες που βλέπουν το κόστος της παραγωγής τους να εκτοξεύεται και τα προϊόντα τους να μένουν αδιάθετα ή με ιστορικό χαμηλό τιμής διάθεσης, όπως οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην Αργολίδα;

· Για το θέμα της γρήγορης απονομής των συνταξεων τι κάνετε; Καμία ουσιαστική ενέργεια. Εισάγετε τροποποιήσεις στην οργανωτική διάρθρωση του ΕΦΚΑ, μεταφέροντας αρμοδιότητες σχετικές με την απονομή συντάξεων και καταργώντας οργανικές μονάδες.

· Εντουτοις, οι εκκρεμότητες των συντάξεων συνεχίζουν και αυξάνονται με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει στις 152.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

· Για τους σεισμόπληκτους που είναι άλλη μία ευάλωτη κοινωνική ομάδα μόλις τώρα φέρνετε ρύθμιση για την απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ, μία απαλλαγή που θεωρούμε ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει και όσα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί πράσινα αλλά έχουν τόσο μεγάλες ζημιές που δεν μπορούν να κατοικηθούν. Τουλάχιστον δώστε τους ένα χρόνο απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

· Και μην ισχυρίζεστε ότι η κατάσταση στις σεισμόπληκτες περιοχές βελτιώνεται. Τους έχετε αφήσει στο έλεος του καιρού και καθυστερείτε να δώσετε λύσεις στα προβλήματά τους.

· Παρατείνετε τις θητείες των μετακλητών του Υπουργείου Μετανάστευσης, για τους οποίους είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις και για τους οποίους είχατε δεσμευθεί ότι θα λήξει η θητεία τους στο τέλος του 2021. Αντί να ασχοληθείτε με τις ροές και την εύρυθμη λειτουργία των δομών, εσείς τακτοποιείτε «τα δικά σας παιδιά».Επιπλέον, το άρθρο 140 θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τα οποία δεν θα μπορούν να θεραπευτούν εκ των υστέρων.

· Το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνετε για τις υδατοκαλλιέργειες είναι προβληματικό, διότι δεν υπάρχει ορθολογική ανάπτυξή του σε συνδυασμό με άλλες αναπτυξιακές δράσεις, όπως με τον τουρισμό και τις πολιτικές ανοιχτής θαλάσσης, από τις οποίες θα μπορούσαν να ωφεληθούν ευρύτερα οι τοπικές κοινωνίες.

· Δεν πρόκειται να ανεχτούμε τη συνέχιση της σοβαρής αντικοινοβουλευτικής πρακτικής της Κυβέρνησης.

· Ζητούμε την άμεση απόσυρση των φωτογραφικών διευθετήσεων της τελευταίας στιγμής.

· Εφ’ όσον αυτό δεν συμβεί, είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ