ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Καιρός: Πότε αναμένεται να επηρεάσει την Αργολίδα η κακοκαιρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:36:00 μ.μ. | | |
Καιρός: Πότε αναμένεται να επηρεάσει την Αργολίδα η κακοκαιρία
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (11.12.2021), καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα. Πρόκειται για ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που έχει εισέλθει στη χώρα μας από τα δυτικά και ήδη προκαλεί σημαντικά προβλήματα.

Από το πρωί σε όλη τη χώρα επικρατούν έντονες νεφώσεις, ενώ σταδιακά εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές κυρίως στα δυτικά. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκαν στη Θεοδωριάνα Άρτας και στη Δερβίζιανα Ιωαννίνων. Γενικότερα, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Στην Αργολίδα σύμφωνα με το Windy έντονη βροχόπτωση αναμένεται το απόγευμα και προς το βράδυ του Σαββάτου. 

Η πορεία της κακοκαιρίας:

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται από το πρωί του Σαββάτου στην Ήπειρο. Σύμφωνα με το epirusgate.gr, ο ποταμός Καλαμάς και ο Αχέροντας βρίσκονται στα όρια της υπερχείλισης.

Στον Καλαμά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Στον Αχέροντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, κυρίως στην Γλυκή και την Αμμουδιά. Στην Αμμουδιά σημειώνονται τα πρώτα προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού.

Προβλήματα σημειώνονται και στην Κέρκυρα καθώς εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων παρατηρούνται συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Μάλιστα, οι διακοπές ρεύματος οδηγούν αναπόφευκτα προβλήματα και στην υδροδότηση μεγάλων περιοχών του νησιού.
 
Πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ. Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μήνυμα του 112

Το βράδυ της Παρασκευής οι κάτοικοι της Ηπείρου, των νησιών του Ιονίου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου έλαβαν ειδοποίηση από το 112 για την έντονη κακοκαιρία. Το μήνυμα έγραφε:

«Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε νησιά Ιόνιο, Ήπειρο, Θεσσαλία, περιοχές Στερεάς Ελλάδας & Πελοποννήσου από ξημερώματα Σαββάτου.

❗Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις
❗️Ακολουθείτε οδηγίες Αρχών

Με πληροφορίες από meteo.gr, epirusgate.gr, prevezanews.gr, kerkyrasimera.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ